Comisia Europeana, alocare de 10 milioane de euro pentru agricultura romaneasca. Scopul acestui sprijin financiar

Facebook
Twitter

Comisia Europeana a virat Romaniei, in data 11 decembrie, o prima transa, de 10.000.000 de euro, din grant-ul in valoare de 34.278.750 de euro, reprezentand contributia financiara a Uniunii la actiunile angajate de tara noastra pentru combaterea pestei porcine africane.

Aceasta plata a fost efectuata in conditiile in care Decizia „SANTE/EM/AH/2018/ASF/RO”, de acordare a subventiei permite plata unui avans de pana la 50% si a platilor ulterioare.

In acest stadiu, o prima transa de 10 milioane de euro a fost deja platita si tinand cont de formalitatile interbancare, aceasta suma ar trebui sa se afle in contul autoritatilor romane in data de 13.12.2018.

Intentia Comisiei Europene este de a plati, o alta suma in avans, inainte de sfarsitul anului, daca situatia bugetara o permite.

Efectuarea acestei prime plati, intr-un timp foarte scurt de la acordarea Deciziei Grant, este o confirmare a faptului ca Guvernul Romaniei a actionat si actioneaza pentru combaterea pestei porcine africane in  conformitate cu cele solicitate de catre Comisia Europeana.

Convorbiri in acest sens se poarta la Bruxelles, de catre presedintele ANSVSA, dr. Geonimo Branescu, prezent la intalnirea cu sefii serviciilor veterinare din Uniunea Europeana.

Cu acest prilej, presedintele institutiei a avut intalniri bilaterale, atat cu reprezentanti ai Comsiei Europene – DG-SANTE, cat si cu oficiali ai Republicii Austria. In acest cadru, au fost abordate tematici specifice, in contextul preluarii, de catre tara nostra, a presedintiei Consiliului Uniunii Europene, tematici care au inclus si problematica evolutiei pestei porcine africane in Romania si la nivel european.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE