porci mistreti de vanzare

Despagubiri derizorii pentru angajatii care si-au pierdut locul de munca din cauza pestei porcine

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Comisia de agricultura din Senat a aprobat recent un proiect de lege care prevede acordarea unui sprijin de 500 de lei pentru fiecare angajat disponibilizat din cauza pestei porcine africane.

Pana in prezent, pesta porcina africana a fost confirmata in 13 judete iar peste 320.000 de porci au fost ucisi. Cele mai afectate au fost fermele comerciale, care au avut pierderi uriase si au fost nevoite sa disponibilizeze sute de angajati.

Porci santinela pentru repopularea gospodariilor afectate de PPA

Cu toate acestea, ministrul Agriculturii, Petre Daea se arata increzator in actiunele de inlaturare a virusului intreprinse de autoritati si a anuntat ca va incepe repopularea fermelor afectate de PPA. Masura  de repopulare va include in prima faza plasarea de „porci santinela”, care vor fi monitorizati in permanenta, pentru a stabili daca virusul a fost eradicat.

„De luni incepem si introducem porcii santinela. Dupa 45 de zile vedem care este situatia si in urma analizelor care vor fi facute de catre Directia Sanitar Veterinara, reluam activitatea. (…) Vom urmari atent conditiile sanitar veterinare”, a spus ministrul Agriculturii.

Daea: subventiile APIA se vor acorda incepand cu 16 octombrie

Seful MADR a mai declarat ca subventiile APIA vor fi acordate incepand cu jumatatea lunii octombrie si astfel, o mare parte din fermieri vor beneficia de un procent de 70% din subventia cuvenita.

„Pe data de 16, in minutul 1 la cumpana noptii, va incepe alimentarea conturilor la fermieri cu sumele cuvenite. Am reusit si in acest an, printr-o justificare corecta la Comisia Europeana, sa dam fermierilor din Romania subventia in procent de 70% din plata respectiva.”, a precizat Daea.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE