Ministrul Agriculturii: doar 6,3% din gospodarii au fost afectate de virusul pestei porcine

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, sustine ca de Craciun va exista suficienta carne de porc romaneasca, in pofida virusului pestei porcine africane. Ministrul sustine ca nu se poate vorbi despre o decimare a efectivelor de porci din tara noastra, deoarece doar 6,3% din gospodarii au fost afectate, relateaza Agerpres.

„Decimatul inseamna o pierdere mult prea mare. Nu e cazul, dar o pierdere avem. (…) In Romania, doar 6,3% din gospodariile populatiei au pierdut efective de porcine, restul exista in Romania si ne ocupam de acest efectiv, intelegand aici ca facem ceea ce trebuie din punct de vedere sanitar-veterinar si organizatoric ca acesta boala sa nu mai cuprinda alte zone si evident vom actiona in consecinta”, a precizat Daea.

Petre Daea: „Preturile in Romania sunt mai mici, iar calitatea este mai buna”

Seful MADR a mai precizat ca in acest moment, in Romania exista „o abundenta de legume si fructe la preturi bune”. “Comparand preturile de la noi cu celelalte preturi de la UE, unde eu am fost, preturile in Romania sunt mai mici, iar calitatea este mai buna”, a spus ministrul.

Ministrul lauda activitatea ANSVSA

Daea a mai declarat ca are o colaborare buna cu ANSVSA si le-a laudat activitatea de gestionare a focarelor de PPA.

„M-am asezat in primul rand al luptei organizatorice si evident avand in stanga si in dreapta mea echipajul tehnic, intelegand aici ANSVSA, medicii veterinari care sunt specialistii, care au lucrat extraordinar de mult, au intervenit in focare, au depistat la timp bolile, cazurile respective si au fost comunicate (…).Toate produsele care sunt in vitrine si pe care le mancam noi zilnic trec prin ochiul, raspunderea si stampila medicului veterinar”, a adaugat Petre Daea.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE