Comisia Europeana, alocare de 3,9 milioane de euro catre agricultura romaneasca. Scopul acestui grant

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Comisia Europeana a virat catre Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a doua transa, in valoare de 3,9 milioane de euro, pentru combaterea pestei porcine africane, informeaza ANSVSA.

Suma face parte din grant-ul in valoare de 34.278.750 de euro, reprezentand contributia financiara a Uniunii la actiunile angajate de tara noastra pentru combaterea bolii si a fost virata in data 28 decembrie

Aceasta plata a fost efectuata in conditiile in care Decizia „SANTE/EM/AH/2018/ASF/RO”, de acordare a subventiei permite plata unui avans de pana la 50% si a platilor ulterioare.

Cand va fi acordata ultima transa din avans

Potrivit corespondentei oficiale, Comisia Europena va efectua urmatoare transa din avans atunci cand situatia bugetara o va permite.

Conform celor mai recente date, pesta porcina africana evolueaza in 301 localitati din 19 judete, cu un numar de 1.145 de focare (dintre care 19 in exploatatii comerciale) si 558 de cazuri la mistreti.

In total au fost eliminati 364.212 de porci afectati de boala. Pana vineri, 28 decembrie, au fost stinse 12 focare in judetul Satu Mare si un focar in judetul Dambovita. De asemenea, unitatea de procesare a carnii apartinand societatii S.C. Carniprod SRL si-a reluat activitatea, in data de 14 august 2018.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE