Pesta porcina africana: numarul focarelor din judetul Braila a ajuns la 124. Cati porci au fost eutanasiati

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Pesta porcina africana continua sa afecteze judetul Braila, iar in prezent, numarul focarelor a ajuns la 124. 11 dintre acestea se regasesc in exploatatii comerciale, iar restul in gospodariile populatiei. Pana la ora actuala, autoritatile au dispus eutanasierea a 230.000 de porci, informeaza reprezentantiii DSVSA Braila.

Pentru a preveni raspandirea bolii, au fost eutanasiati 195.880 de porci, din efectivele celor 11 societati comerciale afectate, si alti 32.350 de porci din gospodariile populatiei.

In ceea ce priveste despagubirile acordate de stat pentru porcii eutanasiati, judetul Braila se situeaza cu cele mai mari sume din tara, pana in prezent fiind platiti 20.813.000 lei catre societati comerciale si 28.120.000 lei catre persoane fizice.

Economia judetului, puternic afectata de PPA

Economia Brailei a fost puternic afectata in 2018 din cauza patrunderii in judet a virusului pestei porcine africane, care a ajuns in cea mai mare ferma din Romania, a doua ca marime din Europa, SC TEBU Consult Braila, unde existau 140.000 de capete.

Din luna iulie, cand a aparut primul focar de pesta porcina africana in Braila, in comuna Frecatei, si pana in decembrie, in judet au fost confirmate 124 de focare.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE