petre daea

MADR: Romania a preluat deja 29 de dosare pe agricultura si piscicultura. Daea: „sunt dosare grele”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, a declarat ca Romania a preluat deja 29 de dosare pe agricultura si piscicultura, toate fiind „dosare grele”. Toate dintre acestea vor fi analizate pe perioada in care tara noastra detine presedintia Consiliului European, scrie Agerpres.

„Despre dosarele Romaniei putem discuta, nu sunt putine, sunt 29 la numar. (…) Toate sunt dosare grele. Inseamna o munca extraordinara, inseamna o abordare noua pe un PAC (Politica Agricola Comuna n.r.) nou. Aici, daca aveti rabdare v-as tine doua ore, fara ca sa ma uit in hartii, spunadu-va cateva lucruri. PAC post 2020 este altfel decat cel de acum si am spus acest lucru din momentul in care s-a facut comunicarea de catre comisarul Hogan (comisarul pentru agricultura si dezvoltare rurala, Phil Hogan n.r) in noiembrie 2017 si ne-am ocupat de acest lucru din momentul in care ne-am instalat pe acest scaun”, a precizat Daea.

Dosarele, preluate de la presedintia Austriei

Dosarele, despre care ministrul spune ca sunt in diferite faze de abordare, au fost preluate de la presedintia Austriei. „Am preluat aceste dosare de la presedintia Austriei. Eu am fost in Austria si am trimis specialisti, am avut intalniri cu ministrul din Austria pentru a fi in posesia ultimelor informatii, pentru a cunoaste ce iau si cu ce ne ducem in continuare in asa fel incat sa ne aducem contributia pe care ni-o dorim cu totii si pe care tiparul acesta legislativ ne obliga in calitate de presedinte”, a explicat Daea.

In ce domenii vor fi implementate proiectele din dosare

Ministrul a mentionat ca unele nu vizeaza Romania, dar ele trebuie puse in discutie pentru ca “noi lucram aici pentru interesul Uniunii Europene”.

„Unele dosare sunt in domeniul agriculturii, unele in domeniul pisciculturii, unele nu ne vizeaza pe noi, dar trebuie sa le pui in opera si in discutie si sa le lucrezi. Noi lucram aici pentru interesul Uniunii Europene, nu mergem pe interesul tarii romanesti. Lucram in interesul UE, pentru ca in interiorul UE se regaseste si interesul tarii noastre. Este corect si obiectiv sa se inteleaga asa ceva”, a mai psus seful MADR.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE