MADR, discutii despre dezvoltarea pisciculturii romanesti

Facebook
Twitter

Secretarul de stat Daniel Dumitru BOTANOIU a participat, in data de 12 decembrie 2018, la  conferinta intitulata „100 de ani de pescarie romaneasca„. Organizata de catre Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura, cu ocazia sarbatoririi Centenarului Marii Uniri, conferinta s-a desfasurat in cadrul proiectului “Sprijinirea monitorizarii, controlului si executarii din sectorul pescaresc al Romaniei” si a avut loc la Constanta.

Obiectivul conferintei a fost prezentarea evolutiei pescariei romanesti in ultimii 100 de ani, dar si actiunile care trebuie intreprinse in perioada urmatoare pentru revigorarea acesteia printr-un management durabil al resurselor acvatice vii din habitatele piscicole naturale, alaturi de masuri eficiente de dezvoltare a acvaculturii.

Printre subiectele abordate in cadrul conferintei amintim perspectivele de dezvoltare ale pisciculturii romanesti, invatamantul romanesc in domeniul pescaresc, noua guvernare a pescuitului in Marea Neagra, proiectele pentru Marea Neagra in 2018 si perspective pentru 2019, rolul cooperarii regionale in dezvoltarea sectoriala.

In interventia sa, secretarul de stat Daniel Dumitru BOTANOIU a subliniat importanta sectorului pescaresc pentru economia romaneasca si a afirmat: ”In cei 100 de ani, sectorul pescaresc romanesc a inregistrat succese, dar si perioade de cumpana. Cu toate acestea, in prezent, constrangerile politice, legislative si institutionale au fost depasite. In acest sens, vom acorda mereu un sprijin constant si sustinut pentru dezvoltarea sectorului pescaresc, astfel incat nu trebuie sa uitam ajutorul dat producatorilor din acvacultura privind subventia la acciza la motorina, dar si investitiile in sectorul de reproductie din acvacultura.”

Evenimentul a reunit peste 100 de participanti, membri ai Parlamentului, reprezentanti ai  Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale,  ai Comisiei Europene, ai Agentiei Europene pentru Controlul Pescuitului (EFCA), Eurofish, ai organizatiilor de pescari si piscicultori, profesori universitari si cercetatori din domeniul pescaresc si a fost organizat cu sprijinul POPAM 2014-2020.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE