Vesti bune pentru fermieri. Precipitatii si incalziri ale vremii in urmatoarele trei saptamani

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Conform unei prognoze emise de ANM, regimul termic se va situa in limite normale pana pe 4 februarie, iar cantitatile de precipitatii vor fi excedentare in zone din estul, sudul, sud-estul, nordul si in Muntii Apuseni, scrie Agerpres.

Potrivit meteorologilor, temperaturile din aceasta saptamana vor fi mai scazute decat mediile normale din acest interval, la nivelul intregii tari. Cantitatile de precipitatii vor fi excedentare in cea mai mare parte a teritoriului, iar excedentul va fi mai pronuntat in estul si sud-estul teritoriului, precum si in zona muntilor Apuseni.

Precipitatii deficitare in intervalul 14 – 21 ianuarie

Saptamana viitoare, valorile termice vor fi in general apropiate de cele normale pentru aceasta saptamana, posibil usor mai ridicate in sud-vestul tarii.

In privinta regimului pluviometric, acesta va fi excedentar in regiunile intra-carpatice, mai ales in zona muntilor Apuseni si in extremitatea nordica a tarii. In rest, cantitatile de precipitatii vor fi usor deficitare.

Incalziri ale vremii in ultima saptamana din ianuarie

In intervalul 21 – 28 ianuarie, temperaturile vor fi mai mari decat media multianuala a acestei perioade in sudul si sud-estul tarii, iar in restul teritoriului, temperaturile vor fi apropiate de medie. Totusi, aceasta saptamana se va caracteriza prin precipitatii excedentare la nivelul intregii tari.

Potrivit sursei citate, in perioada 28 ianuarie – 4 februarie, mediile valorilor termice se vor situa in jurul celor normale pentru aceasta saptamana, usor mai ridicate in sud si sud-est si usor mai coborate in regiunile nordice. Regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul intregii tari, dar mai ales in jumatatea sudica a teritoriului.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE