AFIR deschide masurile pentru tinerii fermieri si pentru fermele mici. Care sunt sumele disponibile

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

AFIR va deschide in curand sesiunile celor mai asteptate submasuri prin care se pot accesa fonduri europene si anume 6.3 “Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” dar si 6.1 “Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”. Pentru acest an, submasurile au alocari financiare de 51,5 milioane de euro, respectiv 11 milioane euro si vor fi deschise in lunile iulie si august.

Tot in perioada imediat urmatoare vor fi deschise si masurile 6.4 „Investitii in dezvoltarea de activitati neagricole” cu o alocare de 2,99 milioane de euro, Submasura 1.2 “Sprijin pentru activitati demonstrative si de informare” – 13,4 milioane de euro, 3.1 “Sprijin pentru participarea pentru prima data la schemele de calitate” – 6,1 milioane de euro.

De asemenea, se vor deschide sesiuni pentru submasura 19.3 “Pregatirea si implementarea activitatilor de cooperare ale GAL”, Componenta A in iulie, cu fonduri de 2,31 milioane de euro, si Componenta B in trim IV 2018, cu 9,27 milioane de euro.

AFIR a incheiat aproape 50.000 de contracte de finantare pe PNDR 2014 – 2020

Conform AFIR, agentia a incheiat pana in prezent peste 49.000 contracte financiare in actualul exercitiu financiar al PAC, pentru care au fost alocate 3,85 miliarde de euro. Pana la acest moment, agentia a primit solicitari de finantare in valoare de peste 7,20 miliarde de euro.

Valoarea totala a platilor efectuate pana in prezent catre beneficiarii actualului Program este de 3,32 miliarde de euro, ceea ce reprezinta un grad de absorbtie de peste 36% din fondurile puse la dispozitie de catre Comisia Europeana prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR).

AFIR pune la dispozitia fermierilor 14 masuri cu o valoare totala de 9,363 miliarde euro

Prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 ( PNDR) se acorda fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei pentru dezvoltarea economico – sociala a spatiului rural din Romania. Vor fi finantate 14 masuri de dezvoltare rurala cu o alocare financiara de 9,363 miliarde de euro, din care 8,015 miliarde de euro din FEADR si 1,347 miliarde de euro contributie nationala.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE