Cine poate beneficia de sprijinul ,,Investitii in exploatatii agricole”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Prin submasura ,,Investitii  in exploatatii pomicole’’ se pot accesa pana la 1.500.000 euro pe proiect, iar intreprinderile care se ocupa cu prelucrarea sau comercializarea de fructe si marketingul produselor de fructe vor putea folosi banii pentru investitii corporale si necorporale din cadrul propriilor entitati.

Prin implementarea acestei submasuri, se doreste o crestere a competitivitatii din sectorul pomicol, cresterea calitatii produselor, utilizarea surselor de energie regenerabila in cadrul fermei dar si dezvoltarea lanturilor scurte de aprovizionare.

Persoanele care indeplinesc statutul de fermier in conditiile stabilite de lege sunt eligibile pentru acest sprijin, cu exceptia persoanelor fizice neautorizate. Aceste fonduri nerambursabile pot fi accesate si de grupurile de producatori sau cooperativele care activeaza in sectorul pomicol.

Categoriile de beneficiari eligibili pentru aceasta submasura

Concret, persoanele care pot primi fonduri nerambursabile sunt:

– Persoane fizice autorizate;

– Intreprinderi individuale;

– Societati in nume colectiv (SNC);

– Societati in comandita simpla (SCS);

– Societati pe actiuni (SA);

– Societati in comandita pe actiuni (SCA);

– Societati cu raspundere limitata (SRL);

– Societati comerciale cu capital privat: in aceasta categorie se includ si institutele de cercetare-dezvoltare sau universitatile care au in subordine o statiune de cercetare-dezvoltare;

– Societatile agricole;

– Societati cooperative agricole;

– Composesorate, obsti si orice alta forma asociativa de proprietate asupra terenurilor.

Cine nu poate beneficia de acest sprijin

Grupurile de producatori care activeaza in sectorul legume-fructe si care au fost recunoscute deja de catre MADR si organizatiile de producatori nu vor putea beneficia de acest sprijin, deoarece sunt deja solicitanti FEGA. In schimb, membrii acestor forme asociative pot solicita sprijinul in mod individual.

De asemenea, solicitantii care se afla in proces de lichidare, divizare, fuziune, reorganizare judiciara sau faliment nu sunt eligibili pentru acest sprijin.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE