O noua sesiune de finantare a investitiilor in exploatatii pomicole prin PNDR 2020

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale anunta lansarea in perioada 27 decembrie 2017 – 30 iunie 2018 a unei noi sesiuni de primire a solicitarilor de finantare prin intermediul submasurii 4.1a „Investitii in exploatatii pomicole” din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020.

Fondurile europene disponibile pentru aceasta sesiune de primire a cererilor de finantare a investitiilor in sectorul pomicol sunt in valoare de 85 de milioane de euro. Pragul de calitate lunar stabilit pentru perioada decembrie 2017 – ianuarie 2018 este de 40 de puncte si scade treptate pana la minimul de 10 puncte in ultima luna a sesiuni (iunie 2018).

„Atat la AFIR, cat si la Autoritatea de Management pentru PNDR am primit numeroase solicitari privind deschiderea unei noi sesiuni de finantare pentru exploatatiile pomicole. Ma bucura foarte mult interesul fermierilor, pentru ca astfel putem sa acordam un sprijin suplimentar acestui sector deosebit de important pentru agricultura Romaniei. Sunt in asentimentul solicitantilor ca aceste tipuri de proiecte sunt complexe si au nevoie de un timp mai indelungat pentru a fi intocmite, de aceea sesiunea care se va deschide in acest final de an va fi disponibila pe o perioada de sase luni. Sper ca in acest interval sa primim proiecte de calitate care sa creasca in viitor productia pomicola a tarii noastre.” a precizat Adrian CHESNOIU, directorul general al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR).

In perioada 2015 – 2017 AFIR a primit 552 de solicitari de finantare pentru investitii in exploatatii pomicole in valoare de peste 250 de milioane de euro, gradul de consumare a alocarii fondurilor disponibile fiind de aproximativ 91%.

Modalitatea de depunere a cererilor de finantare este cea on-line prin intermediul paginii oficiale de internet a Agentiei, www.afir.info. Toti cei interesati pot consulta pe site-ul AFIR (sectiunea Investitii PNDR – Sector Pomicol – sM 4.1a) Ghidul solicitantului si anexele aferente sM 4.1a, documente necesare pentru intocmirea unui proiect de investitii in sectorul pomicol, finantat prin PNDR 2020.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE