Centre de consultanta pentru accesarea fondurilor europene

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Federatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura, Alimentatie, Tutun, Domenii si Servicii Conexe Agrostar a creat o retea de sapte Centre Regionale, care ofera, prin Agricultura Agrostar SRL, in parteneriat cu SC Gapa SRL, consultanta si sprijin in vederea accesarii de fonduri europene prin PNDR-Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020, dar si prin alte programe europene. Centrele functioneaza in Alexandria, Rm. Valcea, Constanta, Galati, Buzau, Focsani si Bucuresti.

Masurile pe care Agrostar le propune beneficiarilor PNDR vizeaza atat dezvoltare de activitati agricole, cat si neagricole in mediul rural cum ar fi:

 • Submasura 6.1-Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri;
 • Submasura 6.3-Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici;
 • Submasura 4.1-Investitii in exploatatii agricole (fermele de familie);
 • Submasura 6.2-Sprijin pentru infiintarea de activitati neagricole in zonele rurale;
 • Submasura 6.4-Investitii in crearea si dezvoltarea de activitati neagricole.

„Agricultura romaneasca a avut si are in continuare un rol important in economia romaneasca, iar in conditiile unei bune absorbtii a fondurilor europene, care ar stimula antreprenoriatul, Romania ar putea deveni o adevarata putere agricola a Europei, cu conditia sa beneficieze si de un sprijin guvernamental substantial si constant. Credem cu tarie ca prin accesarea de fonduri europene destinate dezvoltarii mediului rural, investitii in educatie si formare, precum si informarea locuitorilor de la sate, mediul rural ar cunoaste o dezvoltare atat in plan economic, cat si social. Specialistii nostri ofera sprijin atat in pentru intocmirea documentatiei necesare accesarii masurilor, cat si pe intreaga perioada de derulare/ implementare a proiectelor, astfel incat solicitantii sa beneficieze de cele mai bune servicii de consultanta”, a declarat presedintele Agrostar, Niculae Stefan, potrivit unui comunicat al federatiei.

De semenea, Centrele ofera consultanta si pentru accesarea de fonduri prin programele operationale: POCA (Program Operational Capacitate Administrativa); POCU (Program Operational Capital Uman); POIM (Program Operational InfrastructuraMare); POPAM (Programul Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime) etc.

Cei care doresc sa beneficieze de consultanta ne gasesc in urmatoarele locatii:

 • Alexandria- Str. Ion Creanga, nr.63; persoana de contact Rodica Pipera; mail rodica.pipera@gmail.com; tel: 0784.122.888)
 • Rm. Valcea- Str. Calea lui Traian, nr. 135, bl. N2, parter; persoana contact Clara Burghelea; mail: clara.burghelea@federatiaagrostar.ro; tel 0752.182.815
 • Constanta- Pta Ovidiu, nr. 11 A, Bloc A Sfat; persoana contact Cristi Toma; mail:tm_crstn@yahoo.com; tel.0736.122.789
 • Galati- Str. Portului, nr.23, complex administrativ, corp A, et. 2; persoana constct Laura Cristian; mail: Carmen.cristian@yahoo.com; tel: 0756.011.868
 • Buzau- Str. Hangarului, nr. 8; Persoana contact Olteanu Vasile; mail:agrostarbz@gmail.com; 0758.302.886
 • Focsani- Str. Maior Gh. Sava, nr.3, Persoana contact Avram Mihaela; avrammihaela23@yahoo.com; tel: 0723.456.873
 • Federatia Agrostar- Str. Copaceni, nr.46, sector 3, Bucuresti; Persoana contact Ionut Ifrim; agrostar@federatiaagrostar.ro; tel 021.311.15.14

Federatia Agrostar, cea mai mare federatie sindicala din domeniul agricol, are in componenta peste 45.000 de membri, atat producatori agricoli, cat si salariati din agricultura si servicii conexe, din sectorul privat, cat si din cel bugetar. Federatia Agrostar este una dintre putinele organizatii afiliate pe plan international, fiind afiliata UITA si EFFAT la nivel european.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE