Avertizarea AFIR asupra consultantilor de fonduri europene

Facebook
Twitter

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) semnaleaza utilizarea acronimelor Agentiei, respectiv AFIR, precum si cel de APDRP, de catre terti care activeaza in domeniul consultantei pentru accesarea fondurilor acordate prin Programul National de Dezvoltare Rurala.

Astfel, exista unele entitati care activeaza in domeniul consultantei pentru accesarea fondurilor europene si care utilizeaza in denumire acronimul AFIR. Acestea folosesc in comunicari sloganele Agentiei sau utilizeaza efectiv adrese de e-mail care contin atat cuvantul AFIR, cat si APDRP (denumirea Agentiei pana in anul 2014).

Precizam ca NU exista nicio asociere intre aceste societati comerciale sau asociatii si Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), precum si nicio acreditare sau acord din partea Agentiei in vederea utilizarii marcilor AFIR/APDRP.

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) va sfatuieste sa analizati foarte atent informatiile furnizate de site-urile neoficiale despre Programul National de Dezvoltare Rurala. AFIR semnaleaza riscul unei informari deficitare si subiective de pe site-urile neoficiale – toate aceste site-uri reprezinta interesele unor diverse societati, majoritatea de consultanta.

Toate documentele necesare accesarii fondurilor europene nerambursabile acordate prin Programul National de Dezvoltare Rurala sunt gratuite si se gasesc pe pagina oficiala de internet a Agentiei – www.afir.info, iar adresele de posta electronica (e-mail) au intotdeauna domeniul @afir.info.

Denumirea Agentiei, precum si acronimele titulaturii sunt stabilite in baza prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 41 din 18 iunie 2014 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale, prin reorganizarea Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), precum si in baza Certificatelor de inregistrare la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci, cu numarul 134.325 din 08.07.2014 pentru marca „AFIR impreuna crestem satul romanesc” si cu numarul 109.441 din 01.03.2010 pentru marca „APDRP Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit – Crestem satul romanesc”.

Cadrul legal precum si certificatele OSIM, confera exclusiv Agentiei dreptul asupra utilizarii marcilor AFIR/APDRP pe intreaga durata de protectie a marcilor.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE