septembrie 17, 2021

Care este valoarea sprijinului cuplat pentru culturile de fenicul si cine a incasat in 2014 cele mai mari subventii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Cei mai multi fermieri care au incasat anul trecut subventii pentru culturile de fenicul provin din nord-vestul tarii, mai exact din judetele Satu Mare, Bihor, Timis si Arad, conform informatiilor oferite de Agentia pentru Interventie in Agricultura (APIA), la solicitarea StiriAgricole.ro. Anul trecut, cultivatorii de fenicul au primit un sprijin cuplat in valoare de aproape 157 de euro pe hectar.

Pe primul loc in clasamentul cultivatorilor de fenicul care au beneficiat anul trecut de subventii APIA se afla compania SC AGROSANTO SINTION, din localitatea Bors, judetul Bihor. Aceasta firma a avut in 2014 o cifra de afaceri neta de 2.225.824 lei, precum si un profit de peste 44.000 de lei, conform bilantului depus la Fisc.

Locul secund in topul cultivatorilor de fenicul este detinut de o companie din Satu Mare: SC BIOLAND ROMANIA SRL. In ceea ce priveste situatia economica, aceasta firma a avut anul trecut o cifra de afaceri neta de 5.261.665 si un profit de 1.444.802 lei.

Pe al treilea loc in topul celor mai mari cultivatori de fenicul ne intalnim cu firma SC AGRO EXIM GRUP SRL, din judetul Tulcea, care, anul trecut, a avut o cifra de afaceri de 68.178.793 si un profit de 4.959.426 lei, potrivit datelor Ministerului de Finante Publice.

In topul exploatatiilor agricole care au beneficiat anul trecut de subventii APIA pentru culturile de fenicul regasim si compania BABOI CASABLANCA SRL, din judetul Olt. Din punct de vedere financiar, aceasta firma a avut in 2014 o cifra de afaceri de 392.246 lei, insa a inregistrat pierderi in valoare de 17.584 de lei.

O alta companie din localitatea Bors care a incasat anul trecut subventia APIA pentru culturile de fenicul este si SC SAINTAGRO SRL. Aceasta a avut in 2014 o cifra de afaceri de 1.209.941 lei si un profit de 39.087 lei.

Pe locul sase in clasamentul cultivatorilor de fenicul care au beneficiat anul trecut de subventii APIA se afla SC LABORATOARELE FARES BIOVITAL SRL ORASTIE, din Hunedoara. Compania a inregistrat in 2014 o cifra de afaceri de 56.170.624 lei si un profit de 11.278.950 de lei, conform bilantului depus la Fisc.

De asemenea, o alta companie care a primit anul trecut subventii APIA pentru cultura de fenicul a fost si DOSTANDRA S.R.L., din judetul Bihor. Aceasta firma a avut anul trecut o cifra de afaceri de 69.180 lei si un profit modest de 6.799 lei.

Subventii APIA pentru fenicul au incasat in 2014 si cateva persoane fizice: Mihai Sabados, din localitatea Sanadrei (Timis), Florin Caraman, din localitatea Victoria (Braila) si Radu Tomut, din localitatea Semlac, judetul Arad, conform informatiilor oferite de APIA, la solicitarea StiriAgricole.ro.

Anul trecut, Ministerul Agriculturii a oferit o subventie pentru plante industriale si medicinale (floarea soarelui, rapita, soia, in pentru ulei, in pentru fibra, canepa pentru fibra, tutun, fenicul, levantica, menta, anason, arahide, mac, ricin, susan, sofranel etc.) in valoare de 156,89 de euro/hectar.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE