Care este valoarea sprijinului cuplat pentru culturile de lavanda si cine a incasat in 2014 cele mai mari subventii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Majoritatea fermierilor care au beneficiat anul trecut de subventii pentru culturile de lavanda provin din estul tarii, mai exact din judetele Galati, Tulcea si Braila. Cu toate acestea, locul fruntas in clasament este ocupat de o firma din Maramures, conform informatiilor oferite de Agentia pentru Interventie in Agricultura (APIA), la solicitarea StiriAgricole.ro. Anul trecut, cultivatorii de lavanda au primit un sprijin cuplat in valoare de aproape 157 de euro pe hectar.

Pe primul loc in clasamentul cultivatorilor de lavanda care au beneficiat anul trecut de subventii APIA se afla compania SC Nord Grain SRL, din localitatea Berveni, judetul Satu Mare. Aceasta a reusit sa aiba in 2014 o cifra de afaceri neta in valoare de 6.309.836 lei, precum si un profit de 791.865 de lei, conform bilantului depus la Fisc.

Locul al doilea in topul firmelor care au incasat subventii de la APIA pentru lavanda, in 2014, este ocupat de compania SA UNIREA, din Galati. Potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finante, firma galateana a avut anul trecut pierderi in valoare de 50.722 de lei.

O alta companie care a beneficiat in 2014 de subventii APIA pentru lavanda este si S.C Ulpast S.A, din judetul Braila, firma reusind sa aiba anul trecut o cifra de afaceri neta de peste 1 milion de lei, precum si un profit de 25.544 de lei.

De asemenea, si ferma Livadarium, din localitatea Nicoresti, judetul Galati, este una dintre companiile care au incasat anul trecut de la APIA sprijin cuplat pentru lavanda. Din punct de vedere economic, firma braileana a inregistrat in 2014 o cifra de afaceri in valoare de 117.829, insa a avut si pierderi de 29.808 de lei, conform bilantului depus la Fisc.

O alta firma care a beneficiat anul trecut de subventii pentru lavanda in 2014 a fost si Legrom Logistic SRL, din localitatea Salcioara, judetul Dambovita. Compania a avut anul trecut o cifra de afaceri neta de 1.753.790 lei si o pierdere de 178940 de lei.

Subventii APIA pentru lavanda au incasat anul trecut si cateva persoane fizice: Mocanita Antonel, Munteanu Alexandru-Sorin, Nacu Gr. Constantin, Culcescu Gheorghe, precum si Iakob Ioan, conform informatiilor oferite de APIA, la solicitarea StiriAgricole.ro.

Anul trecut, Ministerul Agriculturii a oferit o subventie pentru plante industriale si medicinale (floarea soarelui, rapita, soia, in pentru ulei, in pentru fibra, canepa pentru fibra, tutun, fenicul, levantica, menta, anason, arahide, mac, ricin, susan, sofranel etc.) in valoare de 156,89 de euro/hectar.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE