George Turtoi: Sprijinul cuplat platit pentru cresterea animalelor nu este conditionat de rasa animalelor

Facebook
Twitter

Fermierii care doresc sa beneficieze de sprijinul cuplat in zootehnie pot depune cereri in acest sens, indiferent de rasa animalelor, subventia fiind acordata pe baza productiei de lapte si de efectivul detinut de fermier, a precizat recent secretarul de stat George Turtoi, in cadrul unei conferinte.

Marul discordei in legatura cu acest subiect a pornit de la Ordinul 619/2015, in care se precizeaza o limitare de rasa si de puritate pentru taurine, subventia fiind acordata pentru doar 13 rase si metisii acestora.

„Acest sprijin cuplat nu are legatura cu rasa de animale, ci doar cu productia minima pe cap de animal, precum si cu dovada ca se comercializeaza acel lapte in mod legal, cu facturi si cu toate documentele fiscale in regula”, a declarat secretarul de stat George Turtoi, in cadrul conferintei ZF.

Oficialul MADR a precizat de asemenea ca rasele de animale sunt punctate pentru proiectele de investitii, in cadrul carora exista o lista cu rase autohtone, aclimatizate in Romania.

„Rasele de animale sunt punctate pentru proiectele de investitii. Ca si numar trebuie sa ai intre 10 si maxim 250 de capete. Chiar daca un fermier are 1.000 de capete, el va primi sprijinul pentru maxim 250 de capete”, a mai precizat George Turtoi.

Sprijinul cuplat pentru cresterea animalelor se plateste pentru bivolite de lapte, ovine, caprine, vaci de lapte, taurine din rase de carne si metisii acestora, precum si viermilor de matase.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE