Ziua Canepii, primul eveniment dedicat cultivatorilor de plante tehnice din Romania

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Asociatia Culturala Traditii, Identitate si Succes (ACTIS) va organiza in luna august prima editie „Ziua Canepii”, un eveniment prin intermediul caruia se doreste promovarea si importanta culturilor de plante tehnice: inul si canepa.

Avand in vedere ca este pentru al doilea an in care se cultiva canepa romaneasca la Galgaul Almasului, in judetul Neamt, asociatia ACTIS isi propune sa aduca in actualitate cea mai veche planta cultivata pe Pamant si una din traditiile ancestrale ale satului romanesc.

De asemenea, prin intermediul acestui eveniment, cultivatorii de canepa vor sa atraga atentia Guvernului asupra erorilor legislative care au facut din ce in ce mai dificila cultivarea canepei. In acest context, se vor prezenta propuneri pentru relansarea culturii si prelucrarii plantelor tehnice in vederea ocuparii fortei de munca din agricultura si industrie, promovarea micilor intreprinzatori din mediul rural prin asociere si cooprative.

Mai mult decat atat, evenimentul isi propune sa informeze populatia asupra potentialului plantelor tehnice traditionale: inul si canepa, doua plante utilizabile 100% in gospodaria taraneasca, precum si o alternativa ecologica la viata sanatoasa: imbracaminte, hrana, constructii, medicina.

La eveniment vor fi prezenti specialisti din Statiunile de Cecetari Agricole, autori ai celor mai bune soiuri omologate de in si canepa: Constantin Gauca, Rodica Maxi, Valeriu Tabara, Ilea Vasile, precum si oameni interesati de produsele obtinute din aceste plante.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE