Care este pretul unui kilogram de miere in 2018

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Presedintele Asociatiei Crescatorilor de Albine (ACA) Satu-Mare a declarat ca inceputul anului 2018 a fost foarte bun pentru apicultura comparativ cu anii precedenti si ca la nivelul judetului Satu-Mare, pretul mierii a scazut, ca urmarii a cantitatii tot mai mare de miere recoltata, noteaza Agerpres.

,,Anul a inceput bine. La salcam media a fost undeva la 12 kilograme/familie, desi a fost seceta, nu a plouat cat a trebuit in perioada salcamului. Eu am avut si familii de la care am scos opt rame, adica 20 de kilograme de miere. Inainte de salcam a fost un cules la poliflora de unde s-a mai recoltat miere, dar marele cules la poliflora de abia de acum incepe. Apicola preia mierea de salcam anul acesta la 14 lei/kilogram, iar poliflora la 8 lei/kilogram, fata de anul trecut cand salcamul a fost 16-18 lei, ceea ce denota ca este multa miere de salcam pe piata”, a precizat Nicolae Cornea, presedintele ACA Satu-Mare.

Cornea a mai vorbit si despre cele mai indicate tratamente pentru indepartarea parazitilor la albine si a precizat ca cele mai puternice familii de albine au fost cele tratate cu Varachet, impotriva parazitului numit Varroa. In cazul acestor familii, mortalitatea albinelor a fost sesizabil mai mica.

Cornea: ,,dupa salcam, se recomanda efectuarea unui tratament’’

,,Apicultorii spun ca au trecut cu bine iarna, tratamentul cel mai eficient este cel cu Varachet. Ceilalti apicultori care au folosit altceva au avut destule mortalitati. Acum, dupa salcam, se recomanda efectuarea unui tratament. De asemenea, pentru cei care nu sunt adeptii roitului natural, se recomanda despartirea artificiala a familiilor pentru inmultire”, a mai spus Nicolae Cornea.

In prezent, Asociatia Crescatorilor de Albine din judetul Satu-Mare este compusa din 350 de membrii, care detin in total peste 12.000 familii de albine.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE