Wilhelm Tartler este unul din cei mai cunoscuti producatori de miere ecologica din Romania, in special datorita mierii sale ecologice dar si a retetelor inedite pe care le dezvolta. Datorita mierii sale de calitate dar si a retetelor unice, mierea produsa de albinele lui Tartler este apreciata atat de consumatorii ocazionali cat si cei traditionali.
In prezent, Tartler detine peste 200 de stupi de albine insa acesta atribuie o atentie deosebita fiecaruia in parte, nefacand rabat de la calitate. Conform spuselor sale, ,,productia de miere de calitate este la fel de importanta ca si metodele prin care apicultorul alege sa o promoveze si sa o vanda’’.
Pentru ca munca asidua si creativitatea nu raman nerasplatite, Tartler isi comercializeaza mierea catre mii de oameni, care apreciaza calitatea ireprosabila si gustul deosebit. Produsele sale pot fi intalnite in cadrul a diferite targuri campenesti, multe dintre aceste produse fiind concepute chiar de el.
Cererea pentru mierea neconventionala, tot mai mare
Chiar daca nu este cea mai ieftina de pe piata, mierea produsa de Tartler are deja o clientela destul de mare, formata din oameni care isi doresc o miere de calitate si sunt dispusi sa plateasca pentru aceasta. Mai mult decat atat, apicultorul sustine ca cererea pentru tipurile mai neconventionale de miere a inceput sa creasca.
,,Pe langa produsele clasice cum sunt mierea poliflora si cea de salcam a inceput sa creasca cererea pentru mierea de mana si cea de rapita. Anul asta a fost o mana foarte buna de 2-3 saptamani si a iesit o miere neagra, foarte buna in apiterapie’’.
Pretul mediu pentru un kilogram de miere
Sortimentele ,,vedeta’’ comercializate de Tartler sunt mierea de salcam si cea de mana, produse ce se vand la un pret mai mare pe kilogram decat celelalte sortimente.
,,Mierea de salcam si cea de mana se vand la un pret superior celor clasice. In 2017 ele s-au vandut cu 40 lei/kg fata de 30 lei/kg cat este mierea de rapita si cea poliflora”, spune Wilhelm Tartler.
Sortimente neobisnuite insa extrem de cautate
In prezent, Tartler se poate lauda cu o serie de sortimente de miere inventate chiar de el, cu ingrediente naturale si foarte apreciate de clientii sai. ,,(…) miere poliflora cu ghimbir, cu scortisoara, cu propolis sau cu catina’’. Apicultorul a inventat si o miere din polen si propolis, pe care o comercializeaza cu numele de ,,Apivit’’. ,,Este o combinatie foarte buna pentru imunitate’’, explica inventivul apicultor.
Wilhelm Tartler isi va imparti secretele in cadrul unui curs de apicultura ecologica in care va explica cele mai importante procedee si munci apicole, pentru o productie de miere de invidiat.