Bucurestenii pot gasi produse traditionale romanesti la un targ organizat in curtea Ministerului Agriculturii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale sarbatoreste Ziua Mondiala a Alimentatiei (ZMA) in data de 16 octombrie 2015, anul acesta aniversandu-se 70 de ani de la infiintarea Food and Alimentation Organisation (FAO – 16 Octombrie 1945). Tema din acest an, propusa de FAO pentru ZMA 2015, este „Protectia sociala si agricultura: intreruperea ciclului saraciei in mediul rural”.

Pentru a celebra Ziua Mondiala a Alimentatiei 2015, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, organizeaza de vineri, 16 octombrie 2015, si pana duminica, 18 octombrie ora 16.00, in curtea institutiei, o expozitie cu vanzare de produse agro-alimentare la care vor participa producatori agricoli din mai multe regiuni ale tarii. Astfel, vor fi expuse produse din peste, din carne si din lapte (cas, branza, urda etc.), produse apicole, sarmale din Botiza, Maramures, palinca, siropuri, gemuri, dulceturi, Magiunul de prune Topoloveni.

Targul organizat cu prilejul Zilei Mondiale a Alimentatiei 2015 va fi deschis vineri, 16 octombrie la ora 9.30, de catre Secretarul de stat Ioan Utiu.

Ziua Mondiala a Alimentatiei are scopul de a sensibiliza opinia publica internationala asupra problemei foametei si a malnutritiei in lume si are ca obiectiv principal combaterea acestui fenomen la nivel global, prin implicarea a cat mai multor persoane, prin diverse actiuni. Potrivit unui raport realizat de FAO, in prezent, circa un miliard de oameni din tarile in curs de dezvoltare traiesc in saracie extrema iar 78% dintre acestia traiesc in mediul rural, unde agricultura este principalul motor de crestere a economiei rurale si in unele cazuri, a economiei, per ansamblu.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE