EtnoCulinaria: muzica, bunatati traditionale si arta mestesugareasca

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Intre 2-4 octombrie 2015, in Piata George Enescu, va avea loc EtnoCulinaria, eveniment in cadrul caruia va veti putea delecta si dansa impreuna cu formatii renumite de folclor si muzica etno, veti putea gusta bunatati de sezon din diverse zone ale Romaniei, iar mesteri populari va vor invata arta lor si va vor oferi produsul muncii lor.

Concertele care se vor desfasura in fiecare dupa-amiaza in cadrul Festivalului, vor da posibilitatea reaintalnirii publicului cu formatii importante de etno: Rustic si Haiducii (vineri si sambata, de la ora 17.00) si cu Ioan Morosanu, un tanar interpret de folclor, duminica, de la ora 16.00.

Mestesugarii vor expune obiecte realizate din piele, ceramica, bijuterii artizanale, produse crosetate sau realizate la razboiul de tesut și o multitudine de obiecte din gospodaria taraneasca, realizate din lemn.

Alaturi de ei vor sta si produse traditionale din alte tari, vizitatorii vor putea regasi, astfel, langa branza de burduf in coaja de brad, casul afumat, telemeaua de Sibiu, carnatii si afumăturile traditionale, produsele apicole, merele de Voinesti si prajiturile de casa de la noi, baclavaua și rahatul turcesc.

Copiii vor putea lua parte la ateliere creative, sub indrumarea specialistilor. Vor putea realiza, din boabe, seminte si plante uscate tot felul de aranjamente, tablouri siobiecte de arta.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE