Ziua Mondiala a Alimentatiei: MADR gazduieste un targ de produse traditionale

Facebook
Twitter

Pentru a celebra Ziua Mondiala a Alimentatiei 2015, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale organizeaza de astazi, 16 octombrie 2015, si pana duminica, 18 octombrie ora 16.00, in curtea instituţtiei, o expozitie cu vanzare de produse agro-alimentare.

La targul de la MADR participa producatori agricoli din mai multe regiuni ale tarii. Astfel, vor fi expuse produse din peste, din carne si din lapte (cas, branza, urda etc.), produse apicole, sarmale din Botiza, Maramures, palinca, siropuri, gemuri, dulceturi, magiun..

Ziua Mondiala a Alimentatiei are scopul de a sensibiliza opinia publica internationala asupra problemei foametei si a malnutritiei in lume si are ca obiectiv principal combaterea acestui fenomen la nivel global, prin implicarea a cat mai multor persoane, prin diverse actiuni. Potrivit unui raport realizat de FAO, in prezent, circa un miliard de oameni din tarile in curs de dezvoltare traiesc in saracie extrema, iar 78% dintre acestia traiesc in mediul rural, unde agricultura este principalul motor de crestere a economiei rurale si in unele cazuri, a economiei, per ansamblu.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE