Targ de Craciun cu produse traditionale si mestesugari la MADR

Facebook
Twitter

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) va gazdui „Targul de Craciun”, in curtea institutiei, in perioada 18 – 20 decembrie 2015, intre orele 09.00-17.00.

In cadrul evenimentului, vizitatorii vor putea gasi produse alimentare de calitate cum sunt cele traditionale atestate sau cele realizate dupa retete consacrate, conform legislatiei in vigoare, dar si alte produse alimentare.

Ministrul Achim Irimescu va deschide oficial targul vineri, 18 decembrie 2015, la ora 10.30, va face un tur al expozantilor si va inmana noi atestate de produse traditionale/consacrate din partea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.Cei care vor primi atestate din partea MADR sunt: Intreprinderea familiala Palistan I. Mihai, judetul Bacau -1 atestat produs traditional – pastrav afumat in harzob de brad si SC Raitar SRL, judetul Suceava – 2 atestate produse reteta consacrata: muschi file afumat, jambon afumat fara os.

Cei care vor vizita „Targul de Craciun” din curtea MADR sunt invitati sa redescopere gustul bucatelor „cu poveste” din diferite regiuni ale Romaniei, al produselor din carne sau din lapte (branza de burduf, telemea, cas dulce sau afumat, pastrama de oaie, urda), al produselor din peste (pastrav afumat in cobza de brad „Doftana”, sala de icre de crap si de stiuca/zacusca de peste/scrumbie marinata), al produselor de panificatie si patiserie (paine cu cartofi, diverse sortimente de cozonac) al siropurilor, gemurilor sau dulceturilor de fructe.

La expozitie vor fi prezenti producatori de fructe si legume, miere dar si cei de palinca si vin. Intre produsele care vor incanta vizitatorii targului amintim „Magiunul de prune de Topoloveni”, produs care beneficiaza de certificare de calitate europeana „Indicatie Geografica Protejata – I.G.P.”.

In targ va fi amenajata o sectiune dedicata mesterilor populari care vor expune masti traditionale, instrumente populare, iconografie, obiecte obtinute prin prelucrarea lemnului si a hartiei, costume populare si papusi cu motive populare.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE