Protestul oierilor a ajuns si in presa internationala

Facebook
Twitter

Protestul oierilor de marti din Capitala a ajuns si in prim planul jurnalistilor straini. De exemplu, agentia de presa Associated Press a scris ca mii de ciobani din toate colturile Romaniei s-au strans in fata Parlamentului pentru a contesta o lege care ataca traditii vechi de sute de ani.

De asemenea, si ziarul britanic The Guardian a notat in editia sa electronica faptul ca mai bine de 1.000 de oieri au rupt gardul instalat de jandarmi si au patruns in curtea Parlamentului, nemultumiti de o lege care le reglementeaza numarul de caini pe care ii pot avea la o stana.

„Fortele de ordine au tras si gaze lacrimogene asupra oierilor, unii dintre ei fiind imbracati cu cojoace traditionale”, scrie The Guardian.

Pentru a fi prezenti la protestul din Capitala, unii dintre ciobani au calatorit cu autobuzul mai bine de 500 de kilometri.

„Legea este o aberatie, este neconstitutionala”, a declarat Ionica Nechifor, secretarul general al Federatiei Romovis.

Totodata, si agentia France Presse a scris despre protestul ciobanilor. Jurnalistii francezi au notat ca dupa mai multe incidente cu jandarmii, oierii au reusit sa isi trimita reprezentantii la Parlament, pentru a discuta modificarea Legii Vanatorii.

Alte publicatii online care au scris despre protestul oierilor din Capitala au fost si posturile de televiziune ABC si CBS.

Peste 3.000 de crescatori de oi au protestat marti, in fata Parlamentului, fata de modificarile recente adoptate la Legea vanatorii, prin care se limiteaza numarul de caini de la o stana, precum si fata de prevederile care interzic pasunatul animalelor pe terenurile agricole in perioada 6 decembrie – 24 aprilie.

Mai multe detalii despre protestul oierilor din Capitala puteti citi in cadrul acestui articol.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE