albine

Fermierii care respecta albinele, premiati la nivel european

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Organizatia Copa Cogeca a organizat in acest an prima ceremonie de decernare a premiilor pentru agricultorii care inteleg sa protejeze albinele si apicultorii.

Premiile doresc sa incurajeze bunele practici dintre fermieri si apicultori, in contextul in care zeci de mii de albine mor anual din cauza pesticidelor folosite in agricultura, scrie Agri.eu.

„Fermierii europeni recunosc necesitatea de a proteja polenizatorii naturali, albinele. Acest lucru joaca un rol cheie in protejarea unui sector agricol durabil, asa cum este apicultura. Premiul isi doreste sa recompenseze bunele practici si sa incurajeze acest lucru”, a declarat secretarul general al organizatiei Copa Cogeca, Pekka Pesonen.

In cadrul galei de premiere, care a avut loc la Parlamentul European, premiul intai a fost acordat unui proiect francez, din regiunea Aisne.

Al doilea premiu a fost oferit unui proiect dezvoltat de trei fermieri suedezi, care acopera peste 800 de hectare in regiunea Ransta, in partea de vest a orasului Stockholm. In cadrul acestui proiect, agricultorii suedezi au creat un mediu cu numeroase specii polenizatoare, oferind astfel posibilitatea albinelor sa isi culeaga nectarul de la inceputul primaverii pana tarziu in vara.

Cel de-al treilea premiu a revenit unei cooperative franceze, care a contribuit pe parcursul a mai multor ani la dezvolatrea practicilor agricole in favoarea polenizatorilor.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE