Phil Hogan: programele de dezvoltare rurala prevad investitii de circa 7,2 miliarde de euro in sectorul forestier

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Comisarul european pentru Agricultura, Phil Hogan, a prezentat aseara Planul Multianual de Implementare a Strategiei Uniunii Europene cu privire la sectorul forestier, in Comisia pentru Agricultura din Parlamentul European.

Scopul acestui plan este de a  asigura managementul sustenabil si dezvoltarea, pe termen lung, a sectorului forestier.

„Sectorul forestier este unul dintre sectoarele principale care pastreaza durabilitatea zonelor rurale, asigurand peste trei milioane de locuri de munca la nivelul UE. Cred ca sectorul forestier este cheia pentru a realize tranzitia catre o economie prietenoasa cu mediul. De aceea, este important sa pastram sectorul flaxibil la provocarile in continua schimbare cu care se confrunta si pentru a pastra un echilibru intre beneficiile economice, sociale si de mediu. Desi programele de dezvoltare rurala pentru perioada 2014-2020 nu au fost in intregime finalizate la nivelul celor 28 de state membre, toate cele 118 programe propuse prevad investitii din fonduri publice de circa 7,2 miliarde de euro in sectorul forestier”, a declarat comisarul european pentru Agricultura, Phil Hogan.

Padurile acopera aproximativ 40% din suprafata totala a UE. Ca urmare a investitiilor, suprafetele impadurite au crescut constantant la nivel european in ultimii 50 de ani.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE