Copa Cogeca: Cererea de alimente la nivel mondial va crește cu 60% până în 2050

Facebook
Twitter

Cererea de alimente la nivel mondial va crește cu 60% până în 2050, astfel că agricultura trebuie să se dezvolte sustenabil și să producă hrană bogată în substanțe nutritive, avertizează Copa Cogeca.

De aceea, Politica Agricolă Comună trebuie să conțină prevederi care să conducă la atingerea acestor obiective. De altfel, tema din acest an a Zilei Internaționale a Sănătății a fost „Siguranța alimentară”.

„Diversitatea, siguranța și calitatea alimentelor produse de agricultura Europei sunt renumite în întreaga lume. Fermierii europeni respectă norme stricte de igienă, de bunăstare a animalelor, care îi ajută să asigure alimente la cele mai înalte standarde de siguranță”, a declarat secretarul general al Copa Cogeca, Pekka Pesonen.

Acesta a adăugat că fermierii și cooperativele înființate de aceștia joacă un rol cheie în încurajarea consumatorilor de a avea un mod de viață sănătos. Ținând cont și de faptul că cererea de alimente la nivel mondial va crește cu 60% până în 2050, este mai important ca oricând ca agricultura europeană să producă sustenabil.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE