Cum este încurajată creșterea randamentelor la grâu și porumb

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Fundația Națională a Grâului (The National Wheat Foundation), cu sediul în capitala Statelor Unite ale Americii, Washington DC, organizează un concurs național în cadrul căruia vor fi premiați fermieri care obțin cele mai ridicate randamente la grâu.

Fundația Națională a Grâului intenționează să reînvie, la nivel național, concursul, sperând că acest lucru va conduce la inovarea cultivatorilor și la îmbunătățirea metodelor de producție.

„Industria grâului a găzduit ultima oară un astfel de concurs în anul 1993”, a declarat președintele Fundației Naționale a Grâului, Dusty Tallman.

Agricultorii sunt încurajați, prin intermediul concursului, să utilizeze tehnici noi de producție, mai eficiente. Companiile, inclusiv John Deere, BASF și Monsanto, au convenit deja să fie parteneri. Fundația a avut o întâlnire în ianuarie, în capitala Washington, DC, pentru prima sa reuniunea în cadrul concursului de organizare.

„Cultivatorii de porumb și soia din SUA au învățat trucuri de la cultivatori de top în propriile concursuri de randament al producției, acest lucru stimulând punerea în aplicare a metodelor de producție de ultimă oră în mai multe domenii. Motivul pentru care am dori să facem acest lucru este de a contribui la aducerea inovației în această industrie. Ne uităm la ceea ce a făcut porumbul cu creșterea randamentului producției”, a mai declarat președintele Tallman.

În anul 2014, Rachel Jungermann-Orf, directorul concursului în cadrul căruia sunt premiați fermierii care obțin  randamente ridicate la porumb, a declarat 415 cultivatori ca fiind câștigători, iar companiile producătoare de semințe și echipamente au oferit premii speciale pentru producătorii câștigători, care au folosit produsele lor.

În ceea ce privește Europa, un raport al Comisiei Europene arată că producția de grâu din anul 2015 va fi de aproximativ 150,8 milioane de tone. În România, deși grâul și porumbul se cultivă pe suprafețe însemnate, productivitatea este mică.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE