Audierea comisarului desemnat pentru Agricultură, irlandezul Phil Hogan

Facebook
Twitter

Irlandezul Phil Hogan, în vârstă de 54 de ani, născut în Kilkenny, Irlanda, nominalizat în septembrie 2014 pentru preluarea portofoliului pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, după ce anterior a fost ministrul Mediului, Comunității și Administrației Locale în Irlanda,  va fi audiat astăzi în cadrul comisiei de specialitate din Parlamentul European.

Curriculum Vitae  –  Phil Hogan

Funcții anterioare: Phil Hogan este implicat în politica din Irlanda de 32 de ani. Cea mai recentă funcție îndeplinită, înainte de nominalizarea din septembrie 2014 pentru ocuparea portofoliului pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, a fost cea de ministru al Mediului, Comunității și Administrației Locale în Irlanda. Totodată a ocupat mai multe funcții de conducere în partidul Fine Gael, fiind unul dintre cei mai experimentați politicieni din Irlanda.

Experiență politică – Phil Hogan

 • 2011-2014 – Ministrul Mediului, Comunității și Administrației Locale. Din perioada mandatului, lui Phil Hogan i se trag câteva probleme prin faptul că acesta ar fi depus o cerere, în numele alegătorilor locali, la Consiliul Județean Kilkenny, pentru a împiedica cazarea, într-o locuință socială pentru o familie din cadrul unei minorități etnice. În zilele noastre, într-un mediu în care intoleranța poate ajunge la astfel de extreme împotriva unei minorități etnice, validarea lui Phil Hogan pentru portofoliul Agriculturii și Dezvoltării Rurale poate fi un subiect deosebit de sensibil. Validarea lui Phil Hogan ar trimite un semnal foarte negativ pentru cei ancorați în combaterea discriminărilor pe criterii etnice.
 • Pe perioada îndeplinirii mandatului la Ministerul Mediului, Phil Hogan a pledat pentru o intensificare a agriculturii și împotriva implementării unor măsuri dure privind protecția mediului. În plus, Phil Hogan a declarat, de asemenea, că introducerea unor măsuri de limitare a efectelor privind  schimbările climatice „nu sunt o prioritate”.
 • Ianuarie-Iunie 2013 – Președinte al Consiliului de Miniștri pentru Mediu al Uniunii Europene
 • 2012-2014 – Președintele Miniștrilor Mediului din Partidul Popular European
 • 2010-2011 – Director național al partidului Fine Gael
 • 2007-2011 – Purtător de cuvânt al partidului Fine Gael pentru Mediu, Patrimoniu și Administrație Locală
 • 2002-2007 – Director al Organizației Fine Gael
 • 2002-2007 – Purtător de cuvânt Fine Gael pentru Întreprinderi, Comerț și Ocuparea Forței de Muncă
 • 1998 – Președintele Consiliului Județean Kilkenny
 • 1995-2001 – Președintele  grupului parlamentar Fine Gael
 • 1994-1995 – Ministru de stat în Departamentul de Finanțe în ultimul guvern Fine Gael, la un moment în care creșterea locurilor de muncă a fost la un nivel record. În timpul mandatului lui Phil Hogan, economia irlandeză a crescut cu o rată medie anuală de 8,7%, ajungând la un avans de 11,1% în anul 1997.
 • 1994 – Purtător de cuvânt al partidului Fine Gael pentru transport, energie și comunicații
 • 1993 – Purtător de cuvânt al partidului Fine Gael pentru afaceri europene și dezvoltare regională
 • 1989 -Ales membru al Dáil Éireann (Camera inferioară a parlamentului) pentru circumscripția electorală a Carlow-Kilkenny
 • 1987-1989 – Ales membru al Seanad Éireann (camera superioară a Parlamentului)
 • 1985 – Președintele Consiliului Județean Kilkenny

Educație – Phil Hogan

 • 1981 – Diplomă de licență (Economie și Geografie) la Colegiul Universitar din Cork, Irlanda
 • Educația primară și secundară în Carlow-Kilkenny, Irlanda

Mandatul comisarului desemnat pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, irlandezul Phil HOGAN

Ca parte a responsabilităților viitoare ale comisarului european al Agriculturii și Dezvoltării, Rurale Phil HOGAN, conform indicațiilor președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, vor fi problematicile legate de securitatea alimentară, dezvoltarea durabilă a agriculturii europene și în ceea ce privește asigurarea bunăstării zonelor rurale.

Prioritățile mandatului comisarului european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, irlandezul Phil HOGAN

 • Asigurarea faptului că toate cheltuielile de dezvoltare rurală sunt bine integrate în strategiile de investiții privind meseriile, și în ceea ce privește generarea unei creșteri la nivel național și regional, contribuția la creșterea locurilor de muncă, creșterea pachetului privind investițiile care urmează să fie prezentat noii Comisii în primele trei luni ale mandatului.
 • Punerea în aplicare a reformei PAC, astfel încât să se maximizeze contribuția la creșterea numărului locurilor de muncă, acordând o atenție deosebită principiului subsidiarității și a problemelor legate de flexibilitatea și simplificarea instrumentelor PAC.
 • În primele douăsprezece luni de mandat să se concentreze pe revizuirea potențialul de simplificare suplimentară în domeniul plăților directe și, în special, în ceea ce privește ecologizarea, dezvoltare rurală, politica de calitate și sistemul de fructe și legume.
 • Intensificarea eforturilor în sectorul agricol pentru a contribui la reducerea ineficienței energetice și a emisiilor, în funcție de progresele înregistrate în combaterea schimbărilor climatice la nivel global și al UE.
 • Monitorizarea cu regularitate a beneficiarilor măsurilor UE, revizuirea cu eficacitate a cheltuielilor programelor și raportarea performanțelor programelor aplicate și rezultatele obținute.
 • Supravegherea cheltuielilor în conformitate cu regulamentul financiar și cu principiile bunei gestiuni financiare și protejarea bugetul UE privind posibile fraude.
 • Contribuția la, revizuirea cadrului financiar multianual 2016, prin identificarea unor modalități de creștere în continuare a punctului central al PAC asupra locurilor de muncă, creșterea economică, investiții și competitivității agriculturii europene;

Irlandezul Phil Hogan va trebui, totodată, să se confrunte cu o serie de provocări în postul de comisar european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, inclusiv în ceea ce privește participarea la discuțiile acordului comercial UE-SUA, care au implicații semnificative pentru agricultură, și sancțiunile impuse recent de Rusia, care afectează exporturile produselor agricole ale UE.

Noul comisar european al Agriculturii trebuie să ia în considerare măsurile privind reglementarea produselor alimentare, și în special în regim de urgență industria cărnii pe teritoriul Uniunii Europene.

În ceea ce privește sănătatea publică, desemnarea lui Phil Hogan pentru portofoliul Agriculturii europene, nu prezintă garanții privind îndreptarea Politicii Agricole Comune (PAC) spre zona  protejării sănătății locuitorilor UE.

În răspunsurile sale scrise, Phil Hogan, nu a menționat aspecte legate de sănătate, nutriție sau diete sănătoase. În formularea răspunsurilor la întrebările adresate de Comisia de Agricultură, Phil Hogan a pus accent pe transparență, grupurile de experți, participarea Comitetului în negocierile privind componența agricolă a acordurilor comerciale internaționale (aici a subliniat o colaborare strânsă cu Malmstrom) și accent pe reducerea birocrației. Totodată, Phil Hogan s-a angajat în realizarea unei evaluări intermediare a noii PAC.

 Deputați europeni care vor vota împotriva investirii irlandezului Phil Hogan

Printre contestatarii lui Phil Hogan se numără europarlamentarul independent Luca Ming Flanagan, membru în Comisia pentru Agricultură a Parlamentului European. Luca Ming Flanagan susține că Phil Hogan reprezintă doar 20% din fermierii din întreaga Europă și nu va sprijini activitatea tuturor fermierilor UE.

Un alt independent, europarlamentarul Nessa Childers, le-a scris unui număr de 191 de membri ai grupului social-democrat din Parlamentul European, în încercarea de a-i convinge de faptul că Phil Hogan nu este potrivit pentru ocuparea poziției de comisaru european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, ca urmare a acțiunilor acestuia, pe care le consideră ca fiind acte de discriminare împotriva minorităților.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE