Presiune în creștere înainte de audierea viitorului comisar european pentru Agricultură, irlandezul Phil Hogan

Facebook
Twitter

Mai mulți deputați europeni care susțin desemnarea lui Phil Hogan ca viitor comisar european pentru Agricultură pun la îndoială decizia irlandezului privind acțiunea în justiție intentată deputatului independent Nessa Childers.

Conflictul ar putea slăbiri sprijinul acordat în vederea numirii irlandezului Phil Hogan în funcția  de comisar european pentru Agricultură.

Înainte de audierea în Parlamentul European, de joi, 02.09, a viitorului comisar european pentru Agricultură, irlandezul Phil Hogan, presiunea asupra acestuia a crescut în urma acțiunii în justiție a deputatului independent în Parlamentul European, Nessa Childers.

Purtătorul de cuvânt al comisarului desemnat pentru agricultura europeană, Phil Hogan, a declarat că acesta nu a avut „nicio opțiune”, iar acuzațiile europarlamentarului Nessa Childers se vor rezolva prin intermediul sistemului juridic. În același timp, un număr de deputați europeni, care au făcut parte din grupul de susținere al irlandezului Phil Hogan, au pus la îndoială decizia viitorului comisar european pentru Agricultură, de a porni acțiunea în justiție.

Totodată, mutarea irlandezului Phil Hogan poate avea ca efect „iritarea” unor deputați europeni care văd în acțiunea viitorului comisar european pentru Agricultură o încercare de a constrânge activitatea membrilor Parlamentului European.

Deputatul independent în Parlamentul European, Nessa Childers, a înaintat o plângere oficială Comisiei pentru afaceri juridice a Parlamentului European, prin care a solicitat președintelui comisiei să „dea asigurări membrilor Parlamentului European privind faptul că aceștia își pot îndeplini sarcinile de control, fără obstacole sau temeri legate  de represalii legale ulterioare”.

De la de la nominalizarea pentru funcția de comisar de către prim-ministrul Enda Kenny, Phil Hogan, a câștigat sprijinul larg al Comisiei pentru Aricultură a Parlamentului European și în rândul oficialilor și deputaților europeni de la Bruxelles. Dar, în acest moment, lupta lui Phil Hogan cu deputatul independent în Parlamentul European, Nessa Childers, ar putea contribui la slăbirea sprijinului acordat în vederea numirii acestuia pentru funcția  de comisar european pentru Agricultură.

Disputa dintre Nessa Childers și Phil Hogan are ca subiect principal scrisoarea transmisă de Childers deputaților europeni la începutul acestei luni, prin care deputatul independent în Parlamentul European susține că Phil Hogan a depus o cerere la Consiliul Kilkenny, pentru a stopa repartizarea unei locuințe sociale către o familie, acuzație pe care Phil Hogan o neagă.

Corespondența dintre cei doi protagoniști arată că avocații lui Phil Hogan au trimis trei scrisori către deputatul independent în Parlamentul European, Nessa Childers, în decursul acestei luni, prin care i se solicită retragerea acuzațiilor formulate, în termen de cinci zile, în caz contrar, situația va fi rezolvată prin intermediul procedurilor judiciare.

Situația a avut un impact și mai mare când, un membru al Comisiei Europene,  Sinn Féin’s Matt Carthy, a solicitat în data de 25.09, prim-ministrului Irlandei să retragă nominalizarea lui Phil Hogan pentru postul de comisar european pentru Agricultură.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE