ANSVSA pune tunurile pe importurile de legume și fructe din Turcia

Facebook
Twitter

Președintele ANSVSA Vladimir Mănăstireanu a declarat că a discutat cu omologii bulgari cu privire la înăsprirea controalelor asupra importurilor de fructe și legume din Turcia, la vama cu Bulgaria.

„Am discutat mai multe aspecte care vizează controlul produselor non-animale şi mă refer la legumele şi fructele care tranzitează Bulgaria şi ajung în România şi mai ales la cele care vin din Turcia. Noi vrem ca împreună cu bulgarii să avem un control mult mai strict al maşinilor care tranzitează Bulgaria şi ajung în România, pentru a evita frauda şi comerţul la negru”, a declarat președintele ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu, citat de Agerpres.

Declarația a venit după ce o delegație a ANSVSA, conduă de președintele instituției Vladimir Mănăstireanu, s-a întâlnit, joia trecută la Ruse, în Bulgaria cu o delegaţie a Agenţiei pentru Siguranţa Alimentelor din Bulgaria, condusă de către directorul executiv adjunct, Radoslav Karabadzhakov. În cadrul întâlnirii s-a discutat, în principal, despre conjugarea eforturilor şi cooperarea pentru elaborarea unei strategii comune în ceea ce priveşte monitorizarea, controlul şi eradicare pestei porcine clasice, dar și despre controlul circulaţiei animalelor, siguranţa alimentelor, controlul transporturilor de legume şi fructe provenite din ţări terţe, în special a celor din Turcia, comerţul cu miere de albine, sectorul laptelui şi al produselor din lapte, precum şi modul în care ANSVSA, împreună cu alte autorităţi abilitate ale statului realizează controlul în trafic pentru depistarea transporturilor ilegale de produse alimentare sau animale vii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE