Hibrizi care ne pot schimba percepția despre fructe și legume

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

După mai bine de 15 ani de cercetări, oamenii de știință au reușit să încrucișeze varza de Bruxelles cu napii, dând naștere unui noi soi de legume, Kalettes.

Acestea, care arată ca niște mici verze de Bruxelles cu frunze verzi cu irizații purpurii, vor ajunge în supermarketurile din Statele Unite în toamnă, după ce anul trecut a început comercializarea în Marea Britanie. Ulterior, au câștigat tot mai mulți adepți în Olanda.

Cei care s-au delectat cu noile legume spun că acestea au un gust mai subtil decât verzele de Bruxelles, dulceag, cu aromă de nuci.

Kalettes nu sunt singurii hibrizi de pe piață. Unii, ca grâul dur, au apărut ca urmare a polonizării naturale, alții, ca urmare a încrucișărilor între soiuri. În 1999 a fost lansat broccolini, urmat de un hibrid rezultat în urma încrucișării unui soi de prun cu o varietate de caise. Noul fruct se găsește deja pe piața americană în circa 20 de varietăți, în diferite culori, de la roșu și negru la verde și se vinde cu circa trei dolari, echivalentul a aproximativ 10 lei.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE