Baciu, LAPAR: Ministrul Constantin nu vede bine

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

În unele livezi din județul Timiș, pomii au înflorit, ca urmare a vremii neobișnuit de calde pentru această perioadă, fapt care va afecta ireversibil producția din această vară, spune președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Laurențiu Baciu.

„Ministrul nu vede bine și spune că nu vor fi pierderi în viticultură și pomicultură din cauza temperaturilor ridicate din ultima perioadă. Dar în Timiș au înflorit pomii în livezi și dacă se răcește vremea, mugurii vor îngheța, iar recolta va fi compromisă”, a declarat pentru stiriagricole.ro Laurențiu Baciu, președintele LAPAR.

Potrivit acestuia, producțiile de grâu și rapiță au suferit, până în acest moment, pierderi irecuperabile în proporție de 15-20%, din cauza temperaturilor neobișnuit de mari pentru această perioadă și a secetei.

În schimb, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, este de părere că seceta şi temperaturile ridicate din această perioadă nu a afectat, deocamdată, culturile agricole însămânţate în toamnă.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE