Embargoul impus de Rusia generează pagube de peste 300 de milioane de euro producătorilor de fructe și legume

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ca urmare a interdicției impuse de Rusia fructelor și legumelor din Uniunea Europeană, producătorii din Europa estimează că vor avea pierderi de circa 300 de milioane de euro.

Numeroși producători care exportau în Rusia s-au trezit că zeci de tiruri încărcate cu marfă au fost întoarse de la granița rusă. În plus, cu aceleași probleme se confruntă și producătorii din alte state europene, astfel că și ei încearcă să găsească noi piețe pe care să îi valorifice fructele și legumele refuzate de ruși, inclusiv cea din România.

În acest context, producătorii români nu doar că pierd o piață externă, dar trebuie să facă față importurilor care au dus la scăderea semnificativă a prețurilor în ultimele zile. De aceea, au cerut Ministerului Agriculturii să solicite de urgență compensații de la Comisia Europeană.

„Noi am solicitat să li se compenseze pierderile producătorilor”, spune Daniel Botănoiu, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii (MADR).

Astfel, dacă prețul roșiilor, spre exemplu, scade cu un leu, atunci Comisia Europeană va compensa direct proporțional, după cum a explicat oficialul MADR.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE