Agricultura primeste 150 de milioane de lei de la Guvern. Ce categorii de fermieri vor beneficia?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

 In sedinta de Guvern de astazi, executivul a aprobat rectificarea bugetara, prin care vor fi suplinite fondurile mai multor ministere, printre care si cel al Agriculturii. In cazul MADR, suma acordata va fi de 150 de milioane de lei, bani ce vor fi folositi, indeosebi, pentru acordarea subventiei la motorina, pentru realizarea programului antigrindina si pentru acordarea de despagubiri.

”In sedinta de guvern de astazi am aprobat rectificarea bugetara pe anul 2021 – prima rectificare bugetara pentru acest an. Cateva elemente importante: la baza rectificarii sta o reevaluare a Produsul Intern Brut in lumina informatiilor pe care le-am avut chiar si astazi referitor la cresterea economica; Produsul Intern Brut are o valoare nominala acum de 1,17 miliarde, fata de 1,11 miliarde la inceputul anului. Aici as vrea sa fac o paranteza sa va aduc aminte, sau ar trebui sa ne uitam cu totii, ca in prima parte a anului investitiile au avut o contributie majora la cresterea PIB. Nu cred ca a mai fost un an in care sa vedem o astfel de contributie.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale: +150 milioane lei

Se propune alocarea de sume suplimentare necesare pentru acordarea sprijinului financiar aferent motorinei utilizata in agricultura pentru trimestrul II al anului 2021 (+150 milioane lei), pentru realizarea Programului national antigrindina (+26 milioane lei), pentru onorarea obligatiilor de plata stabilite in sarcina agentiilor de plati (+2 milioane Iei), precum si pentru plata despagubirilor civile aflate in sarcina institutiilor publice din subordine (+1,1 milioane lei). Avand in vedere executia cheltuielilor pe primele 6 luni ale anului si necesarul de finantare pana la finele anului s-au identificat economii la transferuri intre unitati ale administratiei publice (-29,1 milioane lei),

Ce ministere primesc cele mai mari sume

„Primele patru ministere care primesc cei mai multi bani la aceasta rectificare bugetara: Ministerul Sanatatii, Ministerul Dezvoltarii, Ministerul Investitiilor, Ministerul Transporturilor. Acestea sunt primele patru ministere care primesc cele mai mari sume la rectificarea bugetara. Si acum intram in detaliu: Ministerul Sanatatii – 3,7 miliarde de lei. La capitolul Sanatate, dupa rectificare, sunt mai mult cu 3 miliarde de lei decat in 2020. Deci fata de anul trecut, cand eram in plina pandemie, anul acesta alocam cu 3 miliarde de lei mai mult la Sanatate si cu 4,4 miliarde de lei mai mult decat in 2019 si dublu fata de 2018. Suntem intr-un an important, in care am alocat sume importante Ministerului Sanatatii”, a mai adaugat premierul.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE