icre de stiuca de tulcea, produs cu indicatie geografica protejata

MADR: inca un produs traditional romanesc primeste recunoasterea de produs cu „Indicatie Geografica Protejata”. Ce beneficii ofera aceasta titulatura?

Facebook
Twitter

Ministerul Agriculturii anunta ca a fost publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Regulamentul de punere in aplicare al Comisiei Europene, in cadrul caruia ”Salata cu icre de stiuca de Tulcea” a fost inregistrat ca produs cu Indicatie Geografica Protejata.

Produsul „Salata cu icre de stiuca de Tulcea” – Indicatie Geografica Protejata este o crema pe baza de ulei de floarea-soarelui, de culoare alba-galbuie, la prepararea careia se utilizeaza minimum 29 % icre, din care minimum 15 % icre de stiuca sarate cu bobul intreg si maximum 14 % icre de peste deltaic sarate, in amestec cu apa carbogazificata si zeama de lamaie.

Aspectul produsului este conferit de consistenta cremoasa si omogena, in care se disting boabele intregi de icre de stiuca, iar produsul finit se diferentiaza de alte produse din aceeasi categorie prin faptul ca pentru obtinerea acestuia nu se utilizeaza aditivi alimentari de sinteza.

„Salata cu icre de stiuca de Tulcea” este un produs care reprezinta traditia locala de prelucrare a pestelui, iar metoda de preparare a acesteia este specifica ariei geografice delimitate.

Elementele mentionate au creat premisele unei dezvoltari deosebite a traditiilor pescaresti si asigura legatura dintre caracteristicile produsului si conditiile naturale din aria geografica, respectiv Delta Dunarii, care au condus la obtinerea Indicatiei Geografice Protejate pentru „Salata cu icre de stiuca de Tulcea”.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE