Iurii Shandula, fermier din Chelyabinsk, a demarat o investiţie ingenioasă, dorind să practice o agricultură inteligentă cu o afacere inedită. Fermierul rus a înființat o fermă de iepuri,  de la care recoltează… laptele. 

Fermierul Iurii Shandula deţine aproximativ 30 de iepuri pufoşi. Fiecare animal are nevoie de îngrijire specială, mâncare și apă de trei ori pe zi. Acesta declară faptul că, pentru moment, cel mai important lucru pentru fermă îl reprezintă procesul de înmulțire a iepurilor, informează fermierul.md.

„Uneori iepurii se bat şi sunt nevoit să-i separ. Le fac cuşti noi”, spune fermierul. Iepuroaica care dă lapte a fost „botezată” Regina: ea este cea care produce laptele „lecuitor”. De la o mulsoare, fermierul rus obține câţiva mililitri, adică câteva picături de lapte. În jumătate de an o iepuroaică va da maximul posibil, adică o jumătate de pahar de lapte, așa cum produce acum Regina.

Laptele de iepure ajuge în cosmetice

Laptele este utilizat nu pentru consum, ci în cosmetică. „Noi utilizăm laptele în loc de cremă. Am simțit că pielea întinerește și arată foarte fină, elastică. La cei 60 de ani ai mei, eu arăt ca un tânăr”, se laudă fermierul. Iurii Shandula le oferă prietinilor şi rudelor leacul miraculos.

Iurii Shandula, inditul investitor în ferma de iepuri, nu a  a făcut încă o expertiză a laptelui de iepure, analiza produsului ar fi necesitat un prețios litru de lapte. Până îl va aduna, fermierul, este conectat la dezvoltarea afacerii.