Agricultură inteligentă. Agricultorul din județul Timiş care exportă varză murată în Danemarca

Facebook
Twitter

Exportul de varză murată poate  fi o afacere prosperă pentru agricultorii români.  A demonstrat lucrul acesta un agricultor din Timiș care a reușit să dezvolte o afacere de succes,  practicând o agricultură inteligentă, prin care le servește danezilor varză murată.

Agricultorul din Timiş a început afacerea în urmă cu șase ani și a ajuns, în prezent, să  colaboreze cu numeroase restaurante din România și, totodată, să exporte varză murată pe piața din Danemarca, potrivit TVR.

Producția de varză de pe 1,5 ha ajunge la 20 de tone de varză

Aurel Ștefănesc recunoaște faptul că exportul de varză murată în Danemarca a apărut ca o necesitate, dat fiind faptul că, pe piața din România prețul cu care se vinde kilogramul de varză murată este foarte mic, ajungând să i se ofere doar  40 de bani pe kilogram, în acest fel, abia sunt acoperite cheltuielile de producție.

Fiul agricultorului Aurel Ștefănesc, deși a finalizat cursurile facultății de construcții, se gândește sa continue afacerea de familie, cu varza murată, începută de tatăl său. Agricultorul spune că lipsa subvențiilor, precum și importurile necontrolate au făcut ca foarte mulți producători să renunțe să mai cultive varză pe terenurile lor.

Soiul de varză  Beverly Hills

Varza pe care o cultivă agricultorul Aurel Ștefănesc este din soiul Beverly Hills, un soi preferat de cumpărători datorită faptului că este un soi mare și, totodată, foarte rezistent. Căpățâna de varză din soiul  Beverly Hills este de formă turtită, mediu compactă, cu greutatea medie de 2-3 kg.

Plantele din soiul Beverly Hills sunt viguroase și au frunze mari de culoare verde-albăstrui, acoperite cu un strat fin de pruină. Soiul Beverly Hils prezintă rezistență la crăpare putând fi păstrat o perioadă îndelungată de timp. Soiul este recomandat atât pentru consum, în stare proaspătă, cât și pentru industrializare

Planuri de viitor – v arză murată în pungi vidate

Agricultorul Aurel Ștefănesc are în plan dezvoltarea afacerii cu varză murată și intenționează să ajungă, în viitor, să livreze varza în pungi vidate. Agricultorul este mândru de faptul că a știut să se adapteze cererii de pe piață și să practice în acest fel, o agricultură inteligentă, în caz contrar, susține că ar fi făcut parte din grupul agricultorilor care își vând marfa, la prețuri de nimic, pe marginea drumului.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

Pescuitul la caras: sfaturi esentiale

Bucuria pescuitului la caras consta intr-o combinatie de tehnica, rabdare si cunostinte. Pentru a-ti imbunatati experienta de pescuit la caras,

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE