Producătorii români de legume și fructe afectați de embargoul rusesc vor primi despăgubiri în valoare de 2,4 milioane de euro, până la Revelion

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministerul Agriculturii va plăti până la finalul anului 2,4 milioane de euro pentru despăgubirea producătorilor de legume și fructe afectați de embargoul rusesc, potrivit unui proiect de hotărâre pentru aprobarea sprijinului financiar excepţional cu caracter temporar care se acordă producătorilor agricoli din sectorul fructe și legume.

Documentul prevede că  sprijinul financiar excepţional cu caracter temporar pentru sectorul fructe și legume se acordă producătorilor agricoli pentru plata măsurilor de retragere de pe piaţă, nerecoltare şi recoltare înainte de coacere, în perioadele 18 august 2014 – 30 noiembrie 2014 și 30 septembrie 2014 – 31 decembrie 2014.

Resursele financiare maxime necesare pentru plata măsurilor de sprijin sunt în valoare totală de 2.400.000 de euro şi se asigură de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Plăţile se fac în lei, iar Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează plățile până cel târziu la data de 31 decembrie 2014.

Sprijinul financiar excepţional pentru plata măsurilor de retragere de pe piaţă, de nerecoltare şi de recoltare înainte de coacere, se acordă următoarelor categorii de beneficiari:

  • organizaţii de producători din sectorul fructelor și legumelor recunoscute în conformitate cu articolul 154 din Regulamentul (UE) nr. 1308/2013.
  • producători de fructe și legume care nu sunt membri ai unei organizaţii de producători recunoscute.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE