AFIR suspenda evaluarea proiectelor cu fonduri europene

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) anunta ca a fost suspendat procesul de evaluare a proiectelor depuse pentru finantare prin PNDR pentru Submasurile 4.3a – Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice – componenta de infrastructura de acces agricola si 7.2 Investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica – componenta de infrastructura rutiera.

Procedura de evaluare a fost suspendata pentru a se verifica desfasurarea procesului de depunere a proiectelor pe cele doua componente. Verificarile se fac in paralel atat de catre AFIR, prin directiile proprii cu atributii in domeniu, cat si de Corpul de Control al ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale.

Aceasta masura a fost luata in urma sesizarilor formulate de catre solicitantii care nu au reusit sa depuna proiectele de investitii pregatite si are ca scop asigurarea unui proces echitabil de implementare al PNDR 2014 – 2020.

Precizam ca niciuna dintre sesiunile deschide pana in acest moment, care au inca fonduri disponibile neangajate prin propuneri de proiecte de investitii depuse pe site-ul AFIR de catre potentiali beneficiari, nu au fost inchise.

Astfel, AFIR primeste in acest moment proiecte de investitii pentru urmatoarele submasuri:

  • 4.1 – Investitii in exploatatii agricole
  • 6.1 – Instalarea tinerilor fermieri
  • 6.3 – Dezvoltarea fermelor mici
  • 4.1a – Sprijin pentru investitii in exploatatii pomicole
  • 4.2a – Sprijin pentru investitii in procesarea /marketingul produselor din sectorul pomicoli
  • 4.2 – Sprijin pentru investitii in procesarea /marketingul produselor din sectorul agricol
  • 7.2 – componenta de Infrastructura apa/apa uzata, inclusiv zona montana si componenta privind Infrastructura educationala, inclusiv cea din zona montana
  • 7.6 – Investitii asociate cu protejarea patrimoniului cultural

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE