PNDR: cum puteti sa contestati rezultatul evaluarii proiectelor cu fonduri europene

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Solicitantii care au depus o cerere de finantare pentru solicitarea fondurilor europene nerambursabile acordate prin PNDR, au dreptul de a contesta decizia privind evaluarea propriei cereri de finantare.

Astfel, dupa aprobarea si publicarea raportului de selectie, solicitantii pot depune o contestatie in cazul in care considera incorecta decizia privind evaluarea Cererii de Finantare sau ca aceasta ii dezavantajeaza.

Contestatiile se depun in termen de 5 zile lucratoare de la publicarea pe site-ul AFIR a Raportului de Selectie, obligatoriu on-line, cu exceptia celor pentru submasura 6.3 care se depun in format tiparit la sediile OJFIR.

Vor fi considerate contestatii si analizate in baza procedurii legale doar acele solicitari care contesta elemente legate de eligibilitatea proiectului depus, punctarea unui/unor criterii de selectie, stabilirea valorii/cuantumului criteriilor de departajare, valoarea proiectului declarata eligibila/valoarea sau intensitatea sprijinului public acordat pentru proiectul depus, componenta financiara dominanta.

Termenul de analizare a tuturor contestatiilor depuse pentru o submasura este de 10 zile lucratoare pentru contestatiile aferente raportului de selectie lunar, respectiv 20 zile lucratoare pentru contestatiile aferente raportului de selectie trimestrial, de la expirarea termenului de depunere a contestatiilor si poate fi prelungit cu maximun 10 zile lucratoare de catre AFIR daca se analizeaza contestatii depuse pe doua sau mai multe submasuri sau daca numarul de contestatii depuse e foarte mare.

Analizarea contestatiilor se realizeaza de catre expertii din cadrul AFIR central sau CRFIR pentru masurile delagate. In mod obligatoriu, contestatiile vor fi analizate de catre alti experti care nu au participat la evaluarea initiala a proiectelor.

Contestarea deciziei, precum si solutionarea contestatiei se realizeaza in conformitate cu prevederile Ordinului MADR nr. 203 din 11.02.2016, a Ordinului MADR nr. 856 din 19.07.2016 si a Ordinului MADR nr. 987 din 08.12.2016 privind modificarea si completarea Ordinului ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 763/2015 privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a procesului de selectie si al procesului de verificare a contestatiilor pentru proiectele aferente masurilor din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR).

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE