AFIR: noi masuri pentru accelerarea procesului de evaluare a proiectelor cu fonduri europene

Facebook
Twitter

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina oficiala de internet lista intermediara a proiectelor care vor fi evaluate pentru submasurile ale caror depuneri au depasit 200% din alocarea sesiunii, in primele 5 zile de la deschiderea acesteia sau a unei etape lunare.

Lista a fost publicata pe www.afir.info, in cadrul sectiunii Rapoarte si Liste, subsectiunea Rapoarte de evaluare, in conformitate cu prevederile Ordinului nr. 154 din 18.05.2017 emis de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale privind modificarea si aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a procesului de selectie si a procesului de verificare a contestatiilor pentru proiectele aferente masurilor din PNDR 2014-2020.

Noul regulament de selectie prevede ca, in situatia in care o etapa lunara sau trimestriala s-a inchis in primele 5 zile (in situatia in care valoarea totala a cererilor de finantare depuse este mai mare de 200% din alocarea sesiunii respective), evaluarea intermediara a proiectelor se va face descrescator in functie de punctajul estimat (autoevaluare/ prescoring) si de criteriile de departajare pentru submasurile care au aceste criterii incarcate in sistemul electronic.

„Aplicam aceasta masura pentru a grabi procesul de evaluare si selectie a proiectelor pe care le depun solicitantii de fonduri. Intocmirea acestor liste intermediare face ca proiectele care au punctaj mare sa fie prioritizate pentru a fi evaluate si, astfel, timpul de raspuns catre solicitanti sa fie unul si mai rapid decât pâna acum. Este una din dintre deciziile pe care le aplicam ca urmare a consultarii cu beneficiarii, pentru ca eu consider ca interesele legitime ale Agentiei sunt intodeauna complementare cu cele ale beneficiarilor.” a precizat Adrian-Ionut CHESNOIU, directorul general al AFIR.

In sesiunea din acest an, ca urmare a numarului mare de solicitari de finantare depuse, submasurile pentru care s-a depasit deja pragul de 200% din alocarea stabilita sunt sM 4.3 „Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice”, componenta de infrastructura agricola, sM 7.2 „Investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica”, componenta de infrastructura rutiera, precum si cea pentru infrastructura educationala si sociala, dar si pentru sM 6.2 „Sprijin pentru infiintarea de activitati neagricole in zone rurale”, sesiunea dedicata intregului teritoriu, cat si pentru aria de aplicabilitate ITI Delta Dunarii.

Toti cei interesati pot consulta Lista proiectelor care vor fi evaluate intermediar pentru submasurile ale caror depuneri au depasit 200% din alocarea sesiunii, in primele 5 zile de la deschiderea acesteia sau a unei etape lunare, la adresa: https://portal.afir.info/informatii_generale_rapoarte_si_liste_lista_anexa_7_rof.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE