Achim Irimescu trimite Corpul de control la AFIR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Seful MADR a decis sa trimita Corpul de Control al Ministerului la AFIR pentru a se verifica sistemul de depunere online a proiectelor cu fonduri europene, in contextul in care au existat numeroase reclamatii cu privire la blocarea rapida a acestuia, imediat dupa debutul sesiunii din data de 25 mai, informeaza Agerpres.

„Am decis sa trimit luni Corpul de control la AFIR pentru ca au venit reclamatii din partea potentialilor beneficiari, care au vrut sa introduca proiecte in sistem, insa acesta s-a blocat foarte rapid, iar fondurile s-au epuizat. Sesiunea de evaluare a proiectelor se suspenda pana la finalizarea anchetei si clarificarea acestei situatii”, a declarat, pentru sursa citata, Achim Irimescu.

Agentia de Finantare a Investitiilor Rurale a anuntat ca in ziua deschiderii sesiunii de depunere pentru masura de infrastructura agricola fondurile europene s-au epuizat in doar sase minute. In acest interval, potrivit AFIR, s-au depus 25 de proiecte in valoare de 24,44 milioane de euro, fondurile alocate acestei masuri fiind de 20 de milioane de euro.

Conform AFIR, cele mai multe proiecte au fost depuse in judejele Bistrita Nasaud, Cluj, Dolj, Satu Mare si Timis.

De asemenea, AFIR a anuntat ca si alocarile financiare pentru Submasura 7.2 — Investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica, componentele de infrastructura rutiera din zona montana si non-montana, aferenta sesiunii anuale 2016, au fost epuizate.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE