Fonduri europene epuizate in cateva minute

Facebook
Twitter

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale anunta ca alocarile financiare pentru Submasura 7.2 – Investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica, componentele de infrastructura rutiera din zona montana si non-montana, aferenta sesiunii anuale 2016, au fost epuizate.

Astfel, de la deschiderea sesiunii din data de 25 mai 2016, ora 09.00, au fost depuse 46 de proiecte in valoare de 45 milioane de euro pentru infrastructura rutiera din zona montana si 107 proiecte, cu valoarea de 105,8 milioane de euro in celelalte zone.

„Suntem bucurosi de acest aflux de cereri pentru infrastructura rurala si este o dovada ca Programul a inceput sa se deruleze la capacitate maxima. Nevoia de finantare in mediul rural este uriasa si orice alocare pe care autoritatile ar face-o este insuficienta, dar fiecare ban care ajunge in satul romanesc este important”, a declarat directorul AFIR.

Cele mai multe proiecte au fost depuse in judetele Cluj, Bistrita Nasaud si Neamt, pentru zona montana si in Cluj, Timis si Bacau pentru restul teritoriului.

De asemenea, AFIR anunta ca alocarea financiara pentru Submasura 4.3AInfrastructura de acces agricola, aferenta sesiunii anuale 2016, a fost epuizata. Astfel, in primele șase minute de la deschiderea sesiunii din data de 25 mai 2016, ora 09.00, au fost depuse 25 de proiecte in valoare de 24,44 milioane de euro. Cele mai multe proiecte au fost depuse in judetele Bistrita Nasaud, Cluj, Dolj, Satu Mare și Timiș.

Reamintim ca incepand cu 25 mai 2016 au fost deschise sesiunile anuale de depunere pentru Submasurile 4.3.A – Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice – Infrastructura de acces Agricola, 7.2 – Investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica, 7.6 – Investitii asociate cu protejarea patrimoniului cultural.

Temenul maxim pentru depunere, in cazul in care fondurile nu se epuizeaza intre timp, este 31 octombrie 2016, ora 16.00.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE