Viitorul agriculturii se decide la Bruxelles

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

O delegatie a Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania, participa la cea de-a 10-a Editie a Forumului privind Viitorul Agriculturii, ce are loc astazi, 28 martie 2017- la The Square, in Bruxelles.

Evenimentul este organizat anual de catre Organizatia Europeana a Proprietarilor de Teren (ELO), organizatie la care LAPAR este membra, in parteneriat cu compania Syngenta.

Evenimentul, urmareste an de an dezvoltarea continua a politcilor agricole si de mediu la nivel national si european.

Forumul privind Viitorul Agriculturii 2017, il are ca invitat special in acest an pe Kofi Annan, Fondatorul si Presedintele Fundatiei Kofi Annan, cel de-al saptelea Secretar General al Natiunilor Unite (1997-2006), Laureat ai Premiului Nobel pentru Pace.

Obiectivele de Dezvoltare durabila ONU (Sustainable Development Goals, SDGs) asa cum sunt definite in agenda 2030 a Natiunilor Unite pentru Dezvoltare Durabila impreuna cu Acordul de la Paris privind Schimbarile Climatice COP21 stabilesc calendarul dezvoltarii durabile pentru viitor. Cu toate acestea, implementarea calendarului ramane principala provocare si reprezinta calea succesului in atingerea obiectivelor stabilite.

Astfel, in contextul acestor Acorduri internationale importante, Forumul privind Viitorul Agriculturii 2017 se va concentra asupra modului in care Obiectivele de Dezvoltare durabila ONU incep a fi aplicate in practica si ce impact au acestea deja in Europa si in lume. Janez POTOČNICK, Presedintele Forumului privind Viitorul Agriculturii va aduce impreuna la aceasta editie, Comisarii Europeni si experti internationali pentru a dezbate aceste intrebari.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE