Vicepremierul Liviu Dragnea pune roșiile românești pe mesele chinezilor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Vicepremierul Liviu Dragnea i-a invitat pe investitorii chinezi din agricultură să vină în România pentru a se convinge de calitatea pământului şi a produselor autohtone, spunându-le că în vară, când speră să fie vizita, le va face cel mai bun test, şi anume să guste o roşie româneasă şi una străină.

Aflat în China, vicepremierul s-a întâlnit cu cu investitorii chinezi în agricultură, organizaţi în Asociaţia chineză pentru dezvoltare agricolă în străinătate, cărora le-a propus să vină în România pentru a gusta din produsele agricole şi a compara, astfel, calitatea legumelor şi a fructelor româneşti cu cea a produselor din alte ţări.

Tot ce produce pământul românesc este foarte gustos, orice aliment. Trebuie să veniţi la vară în România şi o să vă invit să gustaţi o roşie românescă şi roşii aduse din alte ţări şi să faceţi dumneavoastră singuri diferenţa“, le-a spus vicepremierul Liviu Dragnea investitorilor chinezi.

El a explicat ulterior jurnaliştilor că oficialii români trebuie să se lupte pentru a scoate în evidenţă calitatea superioară a produselor agricole autohtone şi a atrage, astfel, investiţii.

Am spus un mare adevăr pe care trebuie să-l conştientizăm cu toţii şi să ne batem pentru asta. Ştim că pământul din România este curat, sănătos şi foarte gustos. O roşie care e crescută în România este mai gustoasă decât orice roşie crescută oriunde în lume. Şi cel mai bun test, cel mai bun argument pentru a convinge orice firmă străină să investească în agricultura din România, să investească pentru a produce alimente, este să guste o roşie. Eu am făcut asta de multe ori, de-a lungul anilor, cu toate delegaţiile străine care veneau la mine, în Teleorman, şi nu a existat cineva care să nu constate acest lucru“, a spus Dragnea.

El a reluat şi ideea de le oferi investitorilor chinezi să guste produse agricole româneşti.

Când ei vor veni la vară – şi sper să vină – o să fac exact ce le-am spus: o să le pun pe masă o roşie românească şi şapte, opt roşii din alte ţări, un ardei românesc, un castravete, chiar şi fructe, ca să vadă ce poate să producă pământul ăsta bogat pe care-l avem în ţară”, a explicat Liviu Dragnea.

El i-a asigurat pe investitorii chinezi că România are un potenţial agricol foarte mare, o climă favorabilă, suficiene surse de apă, specialişti în agricultură şi personal muncitor, transmiţând, ulterior, că aceştia sunt interesaţi să investească în silozuri şi în capacităţi de procesare a produselor agricole.

Vicepremierul Liviu Dragnea se află, în perioada 20-26 martie, în vizită de lucru în China, el fiind şi coordonatorul Comitetului interministerial pentru monitorizarea îndeplinirii angajamentelor asumate de România cu ocazia Reuniunii, la Bucureşti, în 26 noiembrie 2013, a şefilor de Guvern ai Republicii Populare Chineze şi statelor Europei Centrale şi de Est. Comitetul a fost înfiinţat în decembrie 2013.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE