Vicepreşedintele Comisiei Europene: Utilizarea fondurilor structurale este cheia pentru România

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Comisia Europeană promite României finanţare şi dobânzi avantajoase, cu condiţia ca autorităţile să vină cu proiecte bune, să atragă investitori privaţi şi să creeze locuri de muncă.

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen, un finlandez cu “origini” în Poiana Braşov, atrage atenţia că un obstacol în calea investitorilor este corupţia, în cadrul unui interviu acordat Televiziunii Române.

Accesarea fondurilor europene – reprezintă cheia pentru creşterea economică, noi locuri de muncă, investiţiile, publice sau private

Utilizarea fondurilor structurale este cheia pentru România. Există multe oportunităţi care nu sunt folosite în acest moment. Din ceea ce am aflat, este nevoie de îmbunătăţirea sistemului de achiziţii publice, e nevoie de îmbunătăţirea cadrului legislativ şi de reducerea corupţiei, dar şi nevoie de asistenţă tehnică din partea Comisiei pentru ca autorităţile române să folosească fondurile structurale cât mai eficient posibil. Lucrurile au început să meargă în direcţia bună, rata de absorbţie a fondurilor europene a crescut, dar e încă multă muncă ce trebuie făcută.

Oamenii de afaceri care investesc în anumite domenii sunt atenţi la riscuri, dar nu pot analiza comportamentele ilegale pentru că sunt neaşteptate. Dacă apar probleme la care nu te aştepţi, nu le calculezi, nu le poţi analiza, atunci investiţiile sunt greu de realizat. Asta e parte a valorilor europene, trebuie să ne întărim regulile, legislaţia.

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen, un finlandez cu “origini” în Poiana Braşov

Părinţii mei mi-au spus că “originile” vin de aici, în urma unei vacanţe a lor în Poiana Braşov. Sunt născut în Finlanda, dar povestea mea începe în România.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE