Programele Naționale de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru perioada 2014-202 au început să primească avizul Comisiei Europene

Facebook
Twitter

Comisia Europeană a dat undă verde pentru un număr de șase Programe Naționale de Dezvoltare Rurală (PNDR), pentru perioada 2014-2020, prin care se vor acorda fonduri europene nerambursabile pentru agricultură.

Luate împreună, Programele Naționale de Dezvoltare Rurală (PNDR) ale Finlandei, Portugaliei și ale regiunilor germane Sachsen și Sachsen-Anhalt vor dispune de mai mult de 10 miliarde de euro din fonduri europene nerambursabile destinate investițiilor în mediul rural, din care mai mult de 6 miliarde de euro din bugetul UE.

Comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Phil Hogan, a subliniat, în cadrul discursului prilejuit de aprobarea celor șase Programe Naționale de Dezvoltare Rurală, faptul că, la fel „ca și la aprobarea celorlalte trei  Programe Naționale de Dezvoltare Rurală (PNDR), accentul principal pentru noile PNDR îl reprezintă ameliorarea competitivității economice și sustenabilitatea fermelor, precum și, alte activități care să ducă la creșterea economică, la crearea locurilor de muncă și la creșterea calității mediului în zonele rurale”.

În concluzie, la momentul actual, 9 din cele 118 PNDR, care beneficiază de 22% din bugetul destinat dezvoltării rurale a UE, au fost avizate, iar un număr de aproximativ 15-20 de PNDR sunt în așteptarea avizării, în cursul primului trimestru al anului 2015.

În ceea ce privește România, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, este încrezător că funcționarii europeni vor da undă verde lansări primelor măsuri în luna februarie 2015.

Consultați <<AICI>> ghidul de accesare a fondurilor europene nerambursabile pentru agricultură disponibile prin PNDR 2014-2020.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE