Cotații futures cereale. Prețul porumbului în scădere la Bursa din Chicago

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Cotațiile futures la porumb au înregistrat scăderi, miercuri, ca urmare a îmbunătățirii estimărilor Departamentului american al Agriculturii (USDA) cu privire la stocurile mondiale.

În raportul său pe luna decembrie, publicat miercuri, Departamentul american al Agriculturii (USDA) estimează că în 2015 stocurile mondiale de porumb vor fi de 192,2 milioane tone, în creștere față de 191,5 milioane tone, conform estimărilor făcute în luna noiembrie.

La cotațiile futures la porumb, la Bursa de la Chicago, prețul porumbului, cu livrare în luna martie, era în scădere cu 1,3%, până la 3,9025 dolari per bushel (un bushel de porumb are 25,40 de kilograme).

De asemenea, USDA estimează că stocurile mondiale de soia boabe în sezonul 2013-2014 se vor ridica la 66,6 milioane tone, iar în anul următor vor ajunge la 89,9 milioane tone, în timp ce stocurile mondiale de grâu vor crește de la 185,3 milioane tone în 2013-2014 până la 194,9 milioane tone în 2015.

Totodată, săptămâna trecută, Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) a estimat că prețurile produselor alimentare la nivel mondial au atins luna trecută cel mai scăzut nivel de după luna august 2010.

Diminuarea prețurilor produselor alimentare este parte a scăderii generale înregistrate de materiile prime, în condițiile în care prețul petrolului a atins cel mai redus nivel din ultimii cinci ani.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE