Cea mai mare trufă albă din lume a fost vândută, ieri, în New York City

Facebook
Twitter

Cea mai mare trufă albă din lume a fost vândută, sâmbătă, în cadrul unei licitații organizate în New York City, de către proprietarul acesteia, Sabatino Truffles, unul dintre cei mai mari furnizori de trufe din lume.

Cu o greutate de 1,89 kg, este aproape două ori mai mare față de recordul existent, până la acest moment, în Guinness Book, cea mai mare trufă albă a fost descoperită în centrul Italiei, săptămâna trecută.

Sâmbătă, în cadrul licitației din New York City, cea mai mare trufă albă din lume a fost adjudecată pentru suma  de 61.250 dolari, cumpărătorul fiind un cunoscut om de afaceri din Taiwan, care a licitat prin telefon. 

Sabatino Truffles, unul dintre cei mai mari furnizori de trufe din lume, a declarat prin purtătorul de cuvânt că a refuzat oferta de un milion de dolari de la un cumpărător din China, pentru a putea participa la licitația din New York în vederea donării câștigului pentru două organizații de caritate.

Trufele albe sunt cele mai rare și mai râvnite ingrediente alimentare din lume. Acestea sunt găsite doar prin utilizarea câinilor special antrenați în nordul și centrul Italiei. Perioada de recoltare este în cursul lunilor octombrie, noiembrie și decembrie.

Sabatino Truffles a mai apărut în presa internațională în octombrie 2014, acesta fiind gazda excursiei lui  Oprah Winfrey, excursie organizată în scopul căutării de trufe în Umbria.

Cea mai mare trufă albă din lume a fost  găsită de către unul din angajații companiei Sabatino Truffles, în Umbria, Italia, în timp ce era la vânătoare cu câinele său tânăr,  în ciuda faptului că „de obicei, câinii cu mai multă experiență fac aceste descoperiri, deoarece este nevoie de un nas foarte instruit pentru a le găsi”,  conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al companiei.

Trufele albe pot fi îngropat la adâncimi de 10 și 15 cm, uneori, și cresc în anumite părți ale Italiei doar pentru o perioadă de trei luni ale anului și sunt, de obicei, de mărimea unei nuci. Omul care a descoperit trufa au spus că a fost îngropată la aproximativ patru centimetri sub pământ.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE